nu in de bioscoop

Uncharted (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Uncharted is een nieuwe actie avonturenfilm geregisseerd door Ruben Fleischer, de regisseur van Zombieland en Venom. De film is gebaseerd op de gelijknamige videogameserie.
In de film wordt Nathan Drake (Tom Holland) gerekruteerd door schatzoeker Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg), om hem te helpen met het vinden van het verloren fortuin van Ferdinand Magellan. De twee beginnen zo samen aan de rooftocht vol puzzels en gevaarlijke vallen. Sully beloofd Nate de schat eerlijk te verdelen en hem te helpen met zijn zoektocht naar zijn verloren broer.
Naast Nate en Sully zit Santiago Moncada (Antonio Banderas) ook met een team achter de verloren schat aan. Beide teams proberen elkaar steeds weer voor te blijven en elkaars plannen te saboteren in hoop de schat als eerste in handen te krijgen. Het probleem blijft alleen dat iedereen verblind wordt door het idee de schat als eerste in handen te krijgen, hierom blijven ze elkaar verraden, om de schat met zo weinig mogelijk mensen te hoeven delen.
Met deze game-verfilming hebben ze een vermakelijke film weten te maken, alleen kan het tegenvallen voor echte kenners van de Uncharted games. Vergeleken de games komt de film juist wat kleinschaligere en soms wat te simpel over.
Voor mensen die niet zo bekend zijn met de videogames kan de film als een vermakelijke lichtere versie van Indiana Jones overkomen, maar verder wel wat aan de voorspelbare kant zijn.
De actiescènes zijn aan de vermakelijke, maar ongeloofwaardige kant. Gelukkig zijn de meeste wel goed in beeld gebracht zodat de CGI en green screen effecten niet zo opvallen tijdens het kijken van de film. Helaas zitten er ook wat actiescènes in die dan weer te bewegelijk of ingezoomd zijn gefilmd, waardoor je niet precies kunt volgen wat er allemaal gebeurt.
De castleden van de film kunnen voor echte fans wel wat te jong overkomen, maar de filmstudio heeft ze juist jong gecast in de hoop een tijdje met de acteurs een nieuwe filmserie te kunnen maken. Fans van de game kunnen zich aan deze keuze wat irriteren, maar gelukkig weten de acteurs wel voor vermaak te zorgen.
Tom Holland doet het leuk als een jongere Nathan Drake, maar kan soms nog wel doen denken aan zijn rol als Peter Parker in de Spider-Man films. Omdat hij in deze film gen masker hoeft te dragen, krijgt hij wel me de kans om te tonen dat hij de meeste van zijn eigen stunts gewoon zelf doet. Mark Wahlberg speelt wel te veel een standaard rol zoals hij de laatste tijd vaker doet met zijn rollen. Gelukkig heeft hij samen met Tom wel een goede chemie gedurende de film. Sophia Ali speelt ook leuk een speelse schattenjager, waarvan zowel je als kijker en de personages nooit duidelijk weet of ze te vertrouwen is. Antonio Banderas weet verder ook passend over te komen als een schurk voor in een Uncharted film.