Shazam! (2019)

If you want to save the world, say the magic word.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Shazam! is een nieuwe superheldenfilm in de DC-filmserie. De film is geregisseerd door David F. Sandberg, de regisseur van Lights Out en Annabelle: Creation.

De film gaat over het weeskind Billy Batson (Asher Angel). Hij is op jonge leeftijd zijn moeder verloren en loopt zo steeds weer weg van het weeshuis waarin hij geplaatst wordt in een poging zijn moeder terug te vinden. Als Billy in huis genomen wordt door pleegouders Vasquez weet Billy hier zijn eerste echte vriendschap te sluiten met Freddy Freeman (Jack Dylan Grazer). Dit is voor Billy een rede om in het weeshuis te blijven.
Wanneer Billy dan in contact komt met The Wizard (Djimon Hounsou) krijgt Billy via magie superkrachten. Als Billy het woord Shazam schreeuwt, verandert hij in de volwassen man (Zachary Levi). Billy vraagt Freddy om hulp, want Freddy weet veel over superhelden en lijkt de enige te zijn die hem gelooft. Billy en Freddy proberen nu samen te ontdekken wat de superkrachten van Shazam precies zijn. Billy denkt dat hij als Shazam verlost is van het kinderleven en als volwassenen een leven kan leiden, maar zonder enige ervaring komt hij niet ver. Als hij dan ook geconfronteerd wordt door de duistere magiër Dr. Thaddeus Sivana (Mark Strong), die zijn krijgen van hem wil overnemen, leert Shazam dat hij zijn krachten op een serieuze manier moet gaan gebruiken om de wereld te beschermen tegen vijandige wezens zoals Sivana.

Met deze film hebben ze een vermakelijke film gemaakt in de DC-filmserie. Deze film komt over als de Tom Hanks film Big waar een jonge jongen graag ook volwassen wil zijn. Verder is de film ook gevuld met leuke metahumor, waardoor de filmkomedie wat lijkt op een kindvriendelijke versie van Deadpool humor. Zo maken ze in deze film op een kleurrijke manier een beetje de andere superheldenfilm van de DC-filmserie belachelijk. Zo weten ze ondanks dat ze met de DC-filmserie meer losstaande superheldenfilm willen maken toch deze nieuwe film met de andere van de serie te verbinden.
Voor mensen die bekend zijn met superhelden film kan deze film wel wat voorspelbaar overkomen, want het verhaal is grotendeels gelijk aan een standaard superhelden film over hoe de held zijn krachten moet leren kennen en het vervolgen moet opnemen tegen een schurk met gelijksoortige krachten.

Je kunt bij de film soms wel terugzien waar ze gebruik hebben gemaakt van een green screen of CGI. De schurk van het verhaal is verbonden met demonische wezens. Bij deze wezens kun je wel duidelijk terugzien dat ze met CGI in de film zijn geplaatst. Voor jonge kijkers kunnen deze wezens wel wat eng overkomen door hoe ze eruitzien of door wat ze met hun slachtoffers doen.

Het acteerwerk wordt ook goed gedaan. Zachary Levi zet de rol van Shazam op een goede, komische manier neer. Hij weet de rol ook op een passende manier neer te zetten. Bij Asher Angel kun je wel terugzien dat hij nog een beginnende acteur is, want hij heeft voor deze film meer in kleine korte films een rolletje gespeeld. Gelukkig leveren de andere jonge acteurs zoals Jack Dylan Grazer en Faithe Herman wel goed en komische acteerwerk voor acteurs van hun leeftijd. Marta Milans en Cooper Andrews komen ook leuk over in de film als de warmhartige pleegouders van hun eigen weeshuis. Mark Strong zet ook goed acteerwerk neer als de schurk van de film, maar zijn personage komt wel tegengesteld over vergeleken de rest van de film, want hij zorgt voor een duistere toon in een best wel kleurrijke film.