The Irishman (2019)

His story changed history.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Irishman is een nieuwe misdaad biografie geregisseerd door Martin Scorsese, de regisseur van Taxi Driver en Goodfellas.

De film gaat over de hitman van de maffia Frank Sheeran (Robert DeNiro) rond de vermissing en latere moordzaak van de Amerikaanse vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino). De twee waren levenslange vrienden en justitie vermoed dat Frank meer weet over de vermissing en de dood van Jimmy Hoffa. Tijdens deze rechtszaak kijkt Frank terug naar zijn leven op alle beslissingen en acties, die hij heeft gemaakt in zijn privé en criminele leven.

Met deze film weet Martin Scorsese weer een maffia misdaad film neer te zetten zoals die vroegere ook gemaakt werden. Zoals hij ook deed bij zijn oudere misdaad films zoals Goodfellas en Casino. Scorsese laat de verschillende verhaallijnen van de film ook op een goede manier door en langs elkaar lopen. Zo krijg je als kijker een beter idee hoe de personages zich voelen of wat ze denken over bepaalde situaties die ze meemaken. Door deze goede manier van het vertellen van het verhaal van de film merk je niet dat de film eigenlijk drie en een half uur duurt, want als je eenmaal in het verhaal zit vliegt de tijd zo aan je voorbij.

Dankzij special effecten hebben ze de cast ook weten te verjongen of verouderen. Na even wennen aan hoe de cast er verjongt of verouderd uitziet, komt het al snel over als of je naar een oudere film van de acteurs zit te kijken toen ze echt nog jong waren. Door de passende film sets en kleding van de cast komt de film ook realistische over alsof je samen met de personages weer terug in de tijd bent gegaan.

Het acteerwerk wordt ook goed gedaan. De cast bestaat namelijk uit een sterren cast van Oscar winnende acteurs. Het is mooi om dit talent onder de regie van Martin Scorsese te zien. Robert DeNiro speelt sinds The Intern film van 2015 weer een goede grote rol in deze film als een maffia gangster waar hij vroeger bekend mee is geworden als acteur. Al Pacino speelt sinds de film Danny Collins uit 2015 ook weer een goede grotere rol in deze film. Dit is ook pas de eerste keer dat hij in een Scorsese film speelt. Het is mooi om deze twee filmtalenten te zien samenwerken aan een film. Voor deze film is acteur Joe Pesci zelfs teruggekomen uit zijn pensioen, want sinds 2010 was hij niet meer te zien in films. Ondanks deze lange tijd uit de filmwereld te zijn geweest, weet hij nog steeds goed acteerwerk te leveren als een maffiabaas. Voor deze rol is hij wat stille en rustiger, maar hij weet toch te tonen dat hij een gevaar kan zijn voor zijn vijanden.