Alita: Battle Angel

Alita: Battle Angel (2019)

An Angel Falls. A Warrior Rises.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Alita: Battle Angel is een nieuwe Sci-Fi actie film geregisseerd en deels geschreven door Robert Rodriguez, de regisseur van: From Dusk Till Dawn, Sin City en Machete. De film is gebaseerd op de gelijknamige manga.

De film speelt zich af in de toekomst waar cyber-arts Dyson Ido (Christoph Waltz) een verwoeste cyberlichaam van een cyborg vindt op een vuilnisbelt. Wanneer Dyson het lichaam weet te repareren noemt hij de cyborg Alita (Rosa Salazar). Wanneer Alita ontwaakt, heeft ze geen herinneringen meer over wie ze is en wat er met haar is gebeurd.
Dyson leert haar zo over de wereld waar ze in leven en hoe alles hier verloopt. Alle arme mensen en cyborgs leven gewoon nog op de arde, maar alle rijke wezens leven op een gebied dat boven de aarde zweeft.
Ondanks haar nieuwe levensstijl is Alita toch benieuwd naar wie ze vroeger was en probeert samen met haar menselijk vriend Hugo (Keean Johnson) hier achter te komen. Zo gaat ze tegen Dyson zijn regels in en zwerft laat in de avond nog rond op straat samen met Hugo, ondanks de gevaren die in de avonden plaats vinden. Zo komt Alita in aanraking met slechte cyborgs, die haar bedreigen. Wanneer Alita het gevecht dan aangaat met deze cyborgs leert ze dat ze over buitengewone vechtcapaciteiten beschikt. Alita besluit deze capaciteiten te gebruiken om haar vrienden en familie te beschermen tegen de onrechtvaardigheden van de duistere corrupte wereld en zo uiteindelijk te ontdekken wie ze is en wat er met haar in het verleden gebeurd is.

James Cameron had de rechten van de manga waar deze film op gebaseerd is al een tijdje in zijn bezit, maar heeft hier zelf nog geen film van weten te maken. Omdat James Cameron momenteel te druk is met de geplande vervolgen op de eerste Avatar film heeft hij het regisseur werk aan Robert Rodriguez overgelaten. James Cameron is nog wel een van de schrijver en producers van deze film.
Met deze film vertellen ze wel een interessant verhaal over hoe de wereld er ooit in de toekomst uit zou kunnen zien. Waar alle arme mensen op de aarde blijven leven, terwijl de rijke mensen een eigen wereld hebben gecreëerd waar alles stukken beter is. Zo lijkt deze film veel op de 2013 Sci-Fi film Elysium.
Robert Rodriguez en James Cameron brengen deze technische wereld mooi in beeld. Zo bevat deze film mooie beelden van technische landschappen. De cyborgs die op de wereld leven zijn ook op een bijzonder manier in beeld gebracht met een mix van CGI lichamen en motion capture gezichten. De meeste cyborgs zien er dan ook mooi realistisch uit, maar bij sommige kun je wel zien dat de lichamen met CGI in de film zijn geplakt, waardoor je de echte gezichten op nep lichamen terugziet. Zo komen sommige cyborgs wel wat vreemd en nep over in de film.

Rosa Salazar zet goed acteerwerk neer in de film als de hoofdrol. Bij haar zien de effecten er het beste uit. In de film heeft ze ook een leuke vader dochter relatie met Christoph Waltz zijn personage.
Haar personage is in de film wel onoverwinnelijk, waardoor je als kijker je op een gegeven moment geen zorgen meer maakt over haar, omdat je weet dat ze elk gevecht toch wel wint. Als ze haar personage een zwak punt hadden geven, had je als kijker wat meer om haar gegeven.
De enige manier waarop ze bedreigt kan worden, is wanneer vijanden achter haar geliefden aan gaan en deze proberen te doden. De relatie die ze heeft met Keean Johnson zijn personage werkt ook beter wanneer ze gewoon vrienden zijn, maar wanneer ze als geliefden worden neergezet in de film komt dit wat geforceerd over.
Andere grootte acteurs zoals Mahershala Ali en Jennifer Connelly lijken wel meer in deze film te spelen om er gewoon wat geld mee te verdienen. Ondanks dat ze wel goed acteerwerk leveren, doen ze verder weinig bijzonders in de film en hadden hun rollen ook gewoon door minder bekende acteur gespeeld kunnen worden, zonder dat dit een verschil zou hebben gemaakt.
Andere acteurs komen slechts deels met hun gezicht op een cyborg CGI lichaam in de film voor. Hoewel dit bij sommige er wat apart uitziet, kun je wel zien dat ze plezier hadden met het acteren in deze film.