Bad Boys For Life (2020)

Ride Together. Die Together.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Bad Boys for Life is de nieuwste film uit de Bad Boys filmserie. Deze film is geregisseerd door het duo Adil El Arbi en Bilall Fallah, die samen ook de films Black en Patsers hebben geregisseerd.

In de film zijn het detective duo Mike Lowrey (Will Smith) en Marcus Burnett (Martin Lawrence) weer bezig met het onderzoeken van moordzaken, waar de slachtoffers iets met elkaar gemeen lijken te hebben. Tussen de slachtoffers zitten ook wat mensen die Mike en Marcus persoonlijk hebben gekend. Tijdens hun onderzoek realiseren de twee dat ze niet meer het jonge detective duo zijn zoals ze vroeger waren. Hierom wordt ze geadviseerd om samen te gaan werken met het nieuwe jongere eliteteam ANMO bestaande uit Miami politieagenten. Samen met dit team moeten de twee de connectie tussen de moordzaken zien te ontrafelen en de dader zien te stoppen. De twee moeten nu ook rekening zien te houden met hun oudere leeftijd en proberen hun ego onder controle te houden.

De twee voorgaande Bad Boys films zijn geregisseerd door Michael Bay, die zijn eigen soms wat overdreven actie draai mee gaf aan de films. Zo zorgde hij wel dat de actie scenes wat energie rijker overkwamen. Michael Bay heeft wel een cameo in deze film, maar staat er verder los van. Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben deze film op een wat rustigere manier in beeld gebracht, maar weten de film toch nog goed te vullen met vermakelijke acties scenes. De rustigere manier van hoe ze de actie in de film naar voren brengen, past ook bij de oudere geworden personages. Zo hebben ze deze film vermakelijk gemaakt voor de fans van de filmserie.

Dat deze film voor het regie duo pas hun eerste internationale actiefilm is valt helaas op het technische gebied wel terug te zien, want de overgang tussen de acteurs en hun stuntdubbel valt soms wel terug te zien. Ook valt terug te zien wanneer er gebruik is gemaakt van een green screen bij sommige explosieve actie scenes.

De film wordt verder wel gedragen door het teruggekeerde duo van Will Smith en Martin Lawrence. De twee hebben samen nog steeds een goede chemie als bevriende partners die elkaar soms met hun persoonlijke problemen wat belachelijk weten te maken. Will Smith komt ook weer zo over zoals hij overkwam in de oudere films. Dit was voor Will Smith een grote Hollywood ster was en hij nog echt moeite deed voor zijn filmrollen Martin Lawrence was voor deze film al wat teruggetrokken als acteur en speelde alleen nog maar kleine rolletjes of acteerde meer in tv-series. Het is wel leuk om hem weer eens terug te zien in een echte rol. De rest van de cast levert ook goed en passend acteerwerk. De acteurs van het nieuwe politieteam zetten hun rollen goed neer zonder de twee hoofdrolspelers te overschaduwen wat bijvoorbeeld wel in de derde Expendables film gebeurde.