Game of Death (2010)

Winning is everything

Reviews (1)

Rianne

Avatar

Game of death is zeker geen topper, maar er is eigenlijk ook niet veel fout aan.
Ze hadden natuurlijk een klein budget. Zeker na het betalen van de cast, want die mag er best wezen voor een straight-to-dvd film. Men heeft een heel verhaal weten te creëren met eigenlijk maar twee settings en dat is een goede manier om het budget te drukken.

De actie die er in zit, is wel merkwaardig. Game of death is namelijk een film waarin pistolen onbeperkte munitie hebben. Heel bijzonder! Maar goed, zolang de actie maar goed gefilmd is en de geluiden realistisch klinken. Een klein beetje door dit soort dingen heen kijken kan een filmervaring toch een behoorlijk stuk aangenamer maken dan het nu was. Zeuren over echt belangrijke zaken zoals dramatische dialogen en vreemde cameratrucjes is in ieder geval een stuk logischer, want dit was bij vlagen absoluut een probleem. Dat is jammer, want het verhaal was simpel genoeg om niet te verwarren en had met wat betere dialogen zeker voor een beter eindproduct kunnen zorgen.
Wat echter geen probleem was, was de behoorlijke harde actie. Heerlijke snelle slagen, worpen en klemmen. De ledematen worden niet ontzien en de finishing moves zijn krachtig en dit alles in beeld gebracht op een manier dat we ook nog kunnen zien wat er precies gebeurd.

Floria (Zoe Bell) vond ik persoonlijk een zeer irritant personage. Deze van oorsprong stuntvrouw heeft maar een gezichtsuitdrukking en dat is niet genoeg om een beetje overtuigend te acteren.

Dat het hele verhaal wordt verteld in een flashback, heeft geen meerwaarde voor de film.
Had er wel wat meer van verwacht, maar toch een 6.