Reviews (3)

MovieManNL

Avatar

Deze nieuwe Pirates film is leuk maar de andere films waren grappiger en langer. Soms zijn er echt van die stukjes die wel leuk zijn. Toen Jack en de bemanning een hele bank met zich meeslepen. En iedereen kent de beweginkjes van Depp nu wel. En de nieuwe schurk Salazar is wel echt cool gemaakt. Maar wat niet echt leuk is dat Orlando en Keira niet veel screentijd hadden. Het leukste van de film is Barbossa wel, hij is mijn lievelings piraat maar ik vindt het echt jammer dat


-SPOILER ALERT!!!!-
Barbossa sterft. En het gevecht tussen Jack en Salazar bijna voor het einde van de film
was echt gaaf. Een mooie laatste film voor de reeks van mij mogen ze een zesde deel maken want ik blijf een Pirates of the Caribbean fan. Ik geef de film een vijf sterren.

horizon

Avatar


The Curse of the Black Pearl blijft nu nog altijd een van de meest vermakelijke avonturen film van de laatste vijftien jaar. Bracht toen de piratenfilm terug met een leuke en frisse schwung. Gedragen door Depp die naam maakte met zijn vertolking van Jack Sparrow maar ook toen al was Rush als Barbossa een geweldige tegenpool in de serie.
Het tweede en derde deel vond ik nog steeds erg vermakelijk en vlotte films. Dat het verhaal soms uit de bocht vloog mocht de pret niet drukken.
Wat die eerste delen ook goed maakte was dat de "bad-guys" gewoon goed werden neergezet en leuke personages waren, iets waar blockbusters toch vaak mee worstelen. Des te jammer dat het vierde deel vooral op dat gebied door de mand viel. Blackbeard viel compleet in het niet bij een Barbossa of Davy Jones.
En om dan brug te maken naar het vijfde deel, Dead Men Tell no Tales, Bardem zet met Salazar een goed figuur neer om het de helden-figuren lastig te maken.

Hoe Depp en Rush respectievelijk Sparrow en Barbossa neerzetten blijft gewoon uiterst fijn om te zien in deze film. De kolder en ongein omtrent deze twee doet het nog steeds goed en het is te merken dat ze het leuk vinden deze personages neer te zetten.

Met Twaithes en Scodelario als Henry Turner en Carina Smyth maakt de film natuurlijk een kopie van Knightley en Bloom uit vooral Curse of the Black Pearl maar ze doen het allebei goed in hun rol waarbij Scodelario misschien nog net wat meer overtuiging heeft tussen deze piraten bende.

Het verhaal bied op het gebied van avontuurlijke zoektocht geen opzienbarende verassingen maar de momenten tussendoor hebben mooi ritme en timing waardoor de film nergens sleept of overdadig wordt. Het koppelen aan plotelementen uit de voorgaande delen voelt gelukkig nergens geforceerd.

De CGI in deze film mag er trouwens echt wel wezen. Duidelijke stappen gemaakt op dat gebied. Beeld is lekker kleurrijk en sprankelend. De soundtrack is als vanouds herkenbaar goed en passend.

En als de film uiteindelijk afloopt wordt de serie mooi rond gemaakt.

...of toch niet...

dvhmark

Avatar

De regiseur is al bekend:
BREAKING NEWS!
Director landed for upcoming POTC 5
"the Kon-Tiki directing team of Joachim Rønning and Espen Sandberg have landed the job directing Pirates Of The Caribbean 5. Disney, Johnny Depp and producer Jerry Bruckheimer have all signed off on the choice, and negotiations are underway on a deal that will make quickly. The duo will come aboard to prep the massive movie for a late year or early January start."
Hopefully, it will still be November of this year but could start filming as late as January...