Deze 'greatest hits'-compilatie van de franchise is helaas samengesteld uit matige covers.
play

5,4 details

  • 135 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • Australië
135 Min Verenigde Staten

In een geheel nieuw avontuur komt Captain Jack Sparrow, wier geluk op lijkt te zijn, in grote problemen. Dodelijke geestenpiraten, geleid door Captain Salazar, zijn oude aartsvijand, ontsnappen uit de Devil’s Triangle, vastbesloten om elke piraat op zee te vermoorden… waaronder dus ook hem. De enige hoop die Captain Jack heeft om te overleven, is de legendarische drietand van Poseidon, een krachtig artefact, dat zijn bezitter totale controle over de zeeën geeft.

Alt titel
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Regie
Joachim Roenning
Espen Sandberg
Cast
Johnny Depp, Javier Bardem, Orlando Bloom, Kaya Scodelario, Geoffrey Rush, Stephen Graham, Brenton Thwaites, Kevin McNally, Golshifteh Farahani, David Wenham, Martin Klebba, Paul McCartney, Adam Brown, Goran D. Kleut, Ben O'Toole, James Mackay, Zoe Ventoura, Mahesh Jadu, Danny Kirrane, Jessica Green, Nico Cortez.
Release
24.05.2017
Release NL
25.05.2017
Release DVD
06.10.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Joachim Rønning en Espen Sandberg | Cast: Johnny Depp (Jack Sparrow), Javier Bardem (Salazar), Brenton Thwaites (Henry Turner), Kaya Scodelario (Carina Smyth), Geoffrey Rush (Hector Barbossa) e.a.| Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2017

Producent Jerry Bruckheimer lichtte ooit zijn regisseurskeuze voor de eerste Pirates of the Caribbean toe vanuit het idee dat hij iemand nodig had die uit de voeten kon met zowel spanning als humor. Op basis van de komedie Mouse Hunt en de horrorfilm The Ring werd Gore Verbinski geschikt bevonden. Zo simpel kan het soms zijn in Hollywood. Voor de vijfde film in de franchise waar het uiterst succesvolle eerste deel in uitmondde, lijkt Bruckheimer vanuit dezelfde eenvoud te hebben gedacht. De klus mocht ditmaal worden geklaard door Joachim Rønning en Espen Sandberg, die eerder verantwoordelijk waren voor Kon-Tiki. Een grotendeels op zee gefilmd avontuur met de charme van een klassiek jongensboek? "Goed genoeg, kom maar aan boord," moet Bruckheimer hebben gedacht. Helaas blijkt het Noorse regisseursduo niet bepaald de gouden greep die deze filmreeks nodig heeft.

Hoewel gekozen op zijn vaardigheden voor humor en spanning, waren het vooral de goed uitgevoerde actiescènes en strak neergezette personages waarmee Verbinski's The Curse of the Black Pearl indruk maakte. Met veel flair (en wat moderne technologie) wist de regisseur een klassiek genre nieuw leven in te blazen, onderwijl een tamelijk complex verhaal aangenaam overzichtelijk te houden. Met de vervolgen Dead Man's Chest en At World's End schoot Verbinski een beetje door in zijn enthousiasme, al was er voldoende creativiteit om dat te kunnen vergeven. Toen voor On Stranger Tides vervanging kwam in de vorm van de kleurloze Rob Marshall, werd duidelijk hoe essentieel Verbinski's regie was voor het slagen van de films. Het aantreden van Rønning en Sandberg maakt zijn gemis nog duidelijker. Waar Marshall nog net een voldoende wist te halen, lukt het de Noren niet eens de basiselementen van humor en spanning naar behoren uit te voeren.

alle artikelen (71)

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge Nieuwsberichten

Laatste reacties

schrader

"...Hele oude cast van 1t/m3 terug en een super creepy villain en het wordt het beste deel ooit! Laa......"

LeoKlee

"...Ik vind alle films leuk en amuserend. Elke Pirates film heeft iets wat de film uniek maakt. Ik ben h......"

JamesBond

"...Ben benieuwd ;) Vond Pirates 4 geen teleurstelling maar hoop dat deze toch beter word..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

acties