nu in de bioscoop

Cave of Forgotten Dreams (2010)

7,2 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Historisch
  • Canada
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Verenigd Koninkrijk
90 Min Canada

Regisseur Werner Herzog reist opnieuw voorbij de grenzen van een bijzondere plaats. Ondanks vele restricties en technische complicaties filmde hij met speciaal ontworpen 3D-camera's voor het eerst de grotten bij het Franse Chauvet. Hier werden in 1994 de oudste grotschilderingen ter wereld ontdekt. In Cave of Forgotten Dreams toont Herzog een ondergrondse wereld met honderden, 32.000 jaar oude kunstwerken. Bij fakkellicht komen de tekeningen van paarden, vee en leeuwen een ogenblik tot leven. Herzog filosofeert daarbij over kunst en kunstenaars uit de oude steentijd, over de oerwens te communiceren en de wereld te verbeelden, over evolutie en onze plaats daarin en uiteindelijk over wat het betekent mens te zijn.

Regie
Werner Herzog
Cast
Werner Herzog, Julien Monney, Jean Clottes, Jean-Michel Geneste, Gilles Tosello, Wulf Hein, Maurice Maurin, Maria Malina, Valerie Feruglio, Nicholas Conard, Dominique Baffier, Michel Philippe, Carole Fritz.
Opbrengst
$ 4.423.277
Release
10.09.2010
Release NL
29.11.2012
Release DVD
07.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Werner Herzog | Cast: Werner Herzog, Jean Clottes, Julien Monney, Jean-Michel Geneste, e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2012

Sinds de release van Avatar zijn we doodgegooid met 3D-producties. James Camerons pronkstuk had de lat hoog gelegd, maar dat weerhield tientallen filmmakers er niet van om hun 2D-films nog snel met de computer van een extra dimensie te voorzien. Resultaat: extra geld in het laatje voor productiemaatschappijen en hoofdpijn voor de betalende kijker. Gelukkig waren er nog de films waar zichtbaar wel moeite was gestoken in het gebruik van 3D, gefilmd met speciale camera’s. Maar ook dan was het vaak genoeg de vraag waar het allemaal goed voor was. Meer opbrengsten voor Hollywood inderdaad, maar wat moest de kijker ermee?

Sinds eind 2009 is er maar een handjevol films geweest waarin 3D daadwerkelijk een functie had. Denk aan het prachtige Hugo, waarin Martin Scorsese op subtiele wijze een brug wist te slaan tussen heden en verleden. Of de onderwaterthriller Sanctum; als geheel een stuk minder sterk, maar wel met een treffend gebruik van 3D, dat op momenten een sterk claustrofobisch gevoel op de kijker wist over te brengen. Ook Werner Herzogs documentaire Cave of Forgotten Dreams mag zich in het korte rijtje van films aansluiten waarvoor een brilletje nodig is om echt te kunnen beleven wat de maker voor ogen had.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Cave of Forgotten Dreams" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Cave of Forgotten Dreams

acties