Men in Black: International (2019)

The Universe is Expanding

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Men in Black: International is een spin-off van de Men in Black trilogie. Deze spin-off is geregisseerd door F. Gary Gray, de regisseur van The Italian Job, Straight Outta Compton en Fast & Furious 8.

Op jonge leeftijd heeft Molly (Tessa Thompson) het werk van de geheime organisatie the Men in Black meegemaakt. Niemand gelooft haar verhalen over wat ze gezien heeft en gaat daarom zelf op zoek naar de geheime organisatie.
Wanneer ze de organisatie eindelijk weet te vinden, wordt ze al snel door de organisatie aangenomen als een agent onder de codenaam M. M wordt zo de nieuwe partner van agent H (Chris Hemsworth). Samen moeten ze het opnemen tegen buitenaardse wezens die van vorm kunnen veranderen. Als een van deze wezens weet te infiltreren bij de Men in Black kunnen H en M niemand meer vertrouwen en moeten ze eigenhandige de wezens zien te stoppen om de aarde veilig te houden en te beschermen tegen deze gevaarlijks buitenaardse wezens.

Vergeleken de originele film en de andere twee films van deze trilogie is deze film wel wat minder of zit net ongeveer op hetzelfde niveau van de tweede Men in Black film. Als je verder niet zo bekend of opgegroeid bent met de Men n Black films kun je waarschijnlijk wat meer van deze film genieten. Voor een betere film kun je wel gewoon beter de originele film van 1997 bekijken.
De originele trilogie is ook hellemaal geregisseerd door Barry Sonnenfeld. Hij wist ondanks het verschil van de drie films toch een soort gelijke sfeer te maken in de films. Bij de nieuwe regisseur F. Gary Gray speelt de spin-off zich op een andere locatie af en heeft zo ook wel een andere sfeer vergeleken de drie voorgaande films.

Het komedie niveau lijkt ook lager te liggen vergeleken de komedie uit de voorgaande trilogie. Dit komt door het voorspelbare script wat de meeste komische momenten al wat weggeven voor dat ze echt aan je getoond worden als kijker. Chris Hemsworth weet zijn rollen vaak komisch over te brengen wat hem is deze film ook weer aardig lukt, maar vergeleken met de komedie die Will Smith wist te brengen met zijn rol in de trilogie valt deze komedie wat tegen. Kumail Nanjiani levert ook wat komedie werk als het buitenaardse wezentje Pawny, maar deze komedie lijkt wat meer bedoelt te zijn voor jongere kijkers.

De effecten zien er ook wat minder uit vergeleken met de origineel trilogie. Bij vele buitenaardse wezens kun je wel terugzien dat ze met CGI in de film zijn geplaatst. Veel van deze buitenaardse wezens doen verder ook weinig bijzonders dan een beetje op de achtergrond aanwezig te zijn. De vijandige gedaante veranderende buitenaardse wezens nemen ook veel een menselijke vorm aan, waardoor deze ook wat simpel en goedkoop overkomen.

Het acteerwerk wordt wel goed gedaan door Chris Hemsworth en Tessa Thompson in de hoofdrollen. Samen hebben ze een goede chemie, maar deze was wel beter in Thor Ragnarok. Grotere sterren zoals Emma Thompson en Liam Neeson hebben een leuke cameo in deze film, maar doen in deze korte tijd verder ook niets bijzonders. Rebecca Ferguson heeft samen met de andere schurken in de film ook niet echt veel bijzonders te doen. Bij de gedaante veranderende wezens kun je vaak wel voorspellen welke vorm ze hebben aangenomen. Rebecca Ferguson wordt helaas ook in een dom kostuum gestopt in deze film, waardoor ze ook wat moeilijk serieus te nemen valt.