Pet Sematary (2019)

They don't come back the Same.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Pet Sematary is een remake van de gelijknamige film van 1989. Deze remake is geregisseerd door Kevin Kölsch, Dennis Widmyer, die samen ook Starry Eyes en Holidays hebben geregisseerd.

In de film is dokter Louise Creed (Jason Clarke) samen met zijn vrouw Rachel (Amy Seimetz) en hun twee kinderen verhuist van Boston naar het platteland van Maine. Hier vindt hij een mysterieuze begraafplaats waar huisdieren zijn begraven. Als hun huiskat Church is aangereden en Louise hem vindt, raadt zijn nieuwe buurman Jud (John Lithgow) hem aan zijn kinderen gewoon te vertellen dat Church is weggelopen. Later begraven Louise en Jud Church samen op de mysterieuze dierenbegraafplaats.
Ondanks het nieuwe van haar vader dat Church is weggelopen, ziet dochter Ellie (Jeté Laurence) de kat toch nog rondlopen. Louis is, verbaast over hoe het kan dat Church nog leeft en een weg terug naar hun huis heeft weten te vinden. Louise besluit zo onderzoek te doen naar de dierenbegraafplaats om te ontdekken wat de plaats zo bijzonder maakt.

Deze remake heeft goede aanpassingen vergeleken de originele film, die de film op een serieuzere manier enger maken. Het enige wat wel mist vergeleken de originele film is de aanwezigheid van het echte kwaad van het verhaal. De rede van de kwade dingen die er in de film gebeuren worden verder alleen met woorden uitgelegd. Ondanks dat je vaag wel wat kunt horen van de aanwezigheid van iets duisters, krijg je dit helaas niet duidelijk te zien in de film. Zo heeft de film wel een duistere sfeer, maar toch zou het leuk of griezeliger geweest zijn om wat meer gezien te hebben gekregen.

De effecten zijn ook erg verbeterd vergeleken met de originele film. Dankzij technische verbeteringen komen de dingen die met CGI in de film zijn geplaatst nu wat betere over dan vroeger. Naast de CGI effecten maken ze in de film ook gebruik van goede make-up effecten, die helpen met het realistische overbrengen van bepaalde gebeurtenissen.

Het acteerwerk is ook beter dan in de originele film. Ondanks dat de film wat langdradige is tijdens de scenes waar het Creed gezin momenten samen doorbrengt, komt het gezin dankzij deze scenes wel realistisch over als een echte gezin waar je als kijker wel om geeft. Jason Clarke en Amy Seimetz leveren goed acteerwerk in de film en John Lithgow heeft ook een leuke bijrol in de film. Jonge actrice Jeté Laurence levert voor een beginnende actrice van haar leeftijd ook erg goed acteerwerk.