The Lego Movie 2: The Second Part (2019)

The Universe is Expanding.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The LEGO Movie 2 (De LEGO film) is het vervolg op de eerste LEGO Movie van 2014. Dit vervolg is geregisseerd door Mike Mitchell, de regisseur van Shrek Forever After en Trolls.

De film speelt zich vijf jaar later af sinds de eerste LEGO film. Het LEGO universum wordt aangevallen door LEGO Duplo indringers uit het Sistar System, die alles lijken te verwoesten. De optimistische Emmet (stem van Chris Pratt / Kees Tol) probeert positief te blijven tijdens deze apocalyptische tijden, maar zijn vriendin Lucy (stem van Elizabeth Banks / Georgina Verbaan) vindt dat Emmet de situaties serieuzer moet nemen en volwassener moet worden.
Wanneer Lucy en Emmet zijn andere vrienden worden ontvoerd tijdens de nieuwe invasie moet Emmet ze eigenhandig zien te bevrijden. Emmet zijn enige hulp tijdens deze missie krijgt hij van de mysterieuze Rex Dangervest.

Dit vijf jarige vervolg is weer geschreven door Phil Lord en Christopher Miller, die samen ook de eerste LEGO film hebben geschreven. Samen hebben ze ook de eerste LEGO film geregisseerd. Met de eerste film probeerde ze meer te vertellen dat met hun fantasie kinderen de wereld kleurrijker kunnen maken. Met deze tweede film brengen ze hun bericht uit de eerste film weer naar voren, maar dan vanuit twee verschillende gezichtspunten.
Aan het einde van de eerste LEGO film werd namelijk onthuld dat de hele film zich afspeelde in de fantasie van Finn (Jadon Sand). In dit tweede deel moet hij samen spelen met zijn jongere zusje Bianca (Brooklynn Prince). De twee verschillende fantasieën en speelwijze van broer en zus botsen zo erg met elkaar, maar kunnen ook met elkaar overeen komen. Zo proberen de schrijvers op een speelse manier te tonen dat broer en zus ondanks hun verschillen toch ook samen leuke tijden kunnen hebben.

De komedie in de film wordt weer op eenzelfde soort manier gedaan zoals ze in het eerste deel deden. Dit kan wel wat herhaaldelijk overkomen, maar het blijft gelukkig wel komische. Het komedie niveau lijkt wel wat meer bedoelt voor een jonger publiek, maar er zit gelukkig ook nog wat volwassen humor in de film.

De animatie ziet er ook weer goed uit in deze film. Alles lijkt weer echt van LEGO te zijn gemaakt. In deze nieuwe film brengen ze ook LEGO duplo en de moderne versie van LEGO naar voren. Zo brengen ze deze verschillende werelden van verschillende LEGO materialen leuk samen bij elkaar. De film heeft ook verschillende thema´s om aan te tonen vanuit welke fantasie het verhaal komt. Als het om de fantasie van de broer gaat heeft de film een meer duister thema en wanneer het om de fantasie van het jongere zusje gaat heeft alles een meer kleurrijk thema.

Het stem acteerwerk wordt ook weer goed gedaan in de film. De terugkerende cast zetten hun rollen weer leuk neer in deze nieuwe film. De meeste moeten wel ruimte maken voor de nieuwe rollen van de nieuwe personages in deze film. De nieuwe cast is ook passend gecast voor de personages die ze inspreken. Chris Pratt heeft een dubbele rol in deze film, want naast Emmet spreekt hij ook de stem in van Rex Dangervest. Dit tweede personages is een soort mix van filmpersonages die Chris Pratt in andere films heeft gespeeld.