Een taal staat op uitsterven. Er zijn soapachtige verwikkelingen voor nodig om de enige twee sprekers met elkaar te laten praten.
play

6,6 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Mexico
  • Nederland
103 Min Mexico

Als een taal sterft, verdwijnt ook meteen een unieke kijk op de wereld.

Alt titel
I dream in another language
Regie
Ernesto Contreras
Cast
Héctor Jiménez, Juan Antonio Llanes, José Concepción Macías, Juan Pablo de Santiago, Fátima Molina, Fernando Álvarez Rebeil, José Manuel Poncelis, Eligio Meléndez, Gabriela Cartol, Norma Angélica, Monica Miguel, Nicolasa Ortíz Monasterio, Hoze Meléndez, Mardonio Carballo.
Release
23.01.2017
Release NL
17.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Ernesto Contreras Cast: Fernando Álvarez Rebeil (Martín), José Manuel Poncelis (Isauro), Eligio Meléndez (Evaristo), Fátima Molina (Lluvia), e.a.| Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2017

Afhankelijk van hoe je het begrip taal definieert en of je wel of niet dialecten meetelt babbelt men op onze aardkloot op dit moment rond de zevenduizend verschillende talen. Van de wereldbevolking is het Chinees met ruim een miljard de taal met de meeste moedertaalsprekers. Van alle talen is Engels het grootst: zo'n vijftien procent van de aardbewoners beheerst de taal in meer of mindere mate.

Door de globalisering zijn talen aan ernstige erosie en verdwijning onderhevig en dat terwijl ze zo veel zeggen over cultuur en gebruiken. Dagelijks sterven talen uit zonder dat we er überhaupt weet van hebben. Daarmee raken we groot historisch en cultureel erfgoed kwijt, vooral als inheemse talen niet goed zijn gedocumenteerd met beeld of geluid. Precies dit speelt er in het Mexicaanse drama I Dream In Another Language.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Sueño en otro idioma

acties