The Grinch

The Grinch (2018)

Christmas is canceled.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Grinch is een reboot van de korte animatie film How the Grinch Stole Christmas van 1966. Deze reboot is geregisseerd door Scott Mosier en Yarrow Cheney.

De film gaat over de chagrijnige Grinch (stem van Benedict Cumberbatch), die alleen samen met zijn hond Max in een grot op de berg Crumpet leeft. Als zijn rust wordt verstoord door de mensen in het dorp onder zijn berg, die zich voorbereiden om Kerst te vieren.
Om zijn rust terug te krijgen, doet de Grinch onderzoek naar dit kerstfeest en leert dat hij alleen zijn rust terug kan krijgen als hij het feest voor de inwoners van het dorp gaat verpesten. Dit besluit hij te doen door het kerstfeest te stelen van het dorp. Hiervoor gaat het vermomd als de Kerstman te werk, zodat niemand doorheeft wie hij is.

Deze versie van de Grinch is vermakelijker voor jonge kijkers, want het verhaal is voor oudere kijkers voorspelbaar en door sommige beslissingen die genomen worden ook wat ongeloofwaardig. De Grinch is bedoeld om een chagrijnige wezen te zijn dat nergens om geeft. In deze film haalt de Grinch een paar flauwe streken uit, maar heeft verder een hond waar hij om geeft en is soms ook aardig tegen kinderen. Voor een betere film kun je de kinderen beter de originele animatie laten zien, omdat deze film maar 30 minuten duurt en niet zoals deze nieuwe film onnodig gevuld is met dingen die de Grinch doet voordat hij pas echt het kerstfeest gaat stelen. Oudere kijkers kunnen dan ook beter de live-action versie met Jim Carrey bekijken, omdat deze versie betere en meer vermakelijkere voor ze is.

Het komedie niveau is ook meer gericht op jonge kinderen, want voor oudere kijkers kan de komedie voorspelbaar of wat flauw overkomen.

De animatie van de film ziet er wel goed uit. De film heeft mooie animatie beelden over kerst waar goed op de details is gelet. Met de animatie laten ze ook goed de emoties van de personages terugzien. De hond van de Grinch praat namelijk niet in de film, maar je kunt wel terug zien hoe hij zich voelt tijdens de film.

Het stemacteerwerk wordt goed gedaan door de cast, maar is verder niet zo bijzonder. Benedict Cumberbatch krijgt soms wel even de kans om met zijn stem duister over te komen, maar om de film kindvriendelijk te houden gebeurd dit niet zo vaak. Dit is wel jammer, want met zijn duistere stem komt hij wel goed over als de Grinch. Met zijn kindvriendelijke stem komt hij wel leuk over voor jonge kijkers, maar gaat zo wel in tegen hoe het personage van de Grinch eigenlijk hoort te zijn.