Death Note (2017)

Reviews (1)

Guus2002

Avatar

Death Note is geregiseerd door Adam WIngard en de cast O.A. Nat Wolff, Lakeith Sanfield en Willem Dafoe. Death note gaat over Light Turner die een (nou ja) Death note krijgt. Dit is een boek waarin je namen kan opschrijven en deze persoon sterft op die manier. Light gebruikt dit ook met een meisje te krijgen. Een detective genaamd L gaat achter de twee aan.

Adam Wingard is van You're next en The Guest. Ik hield van beide van deze films. Het waren aparte kijk op genres. Ik was dus ook benieuwd wat hij zal doen met een verfilming van een anime.

Voordat ik verder ga, moet ik zeggen dat ik de anime niet gezien heb. Dus ik kan niet zeggen wat ik van het whitewashing en dat soort dingen. Dus ik ben niet van 'het verraadt het materiaal waarop het gebasseerd is.'

Ik had veel plezier tijdens het kijken van deze film. Het was een zeer vermakelijke bewerking op een ander cultuur. Adam Wingard werkte zijn stijl er goed door heen. Van goede wide shots van Seattle tot een geweldige achtervolging. De soundtrack werkte ook voor meer.

Het Acteerwerk is ook sterk. De twee hoofdpersonen zijn oké en houden je interesse. Lakeith Stanfield is echter zeer sterk als L. Een soort weirdo die een soort ninja detective. Hij was zeer vermakelijk. De beste is toch echt Willem Dafoe als Ryuk. HIJ WAS FUCKING GEWELDIG EN WE HADDEN MEER VAN HEM NODIG.

En de CGI is ook erg goed voor een Netfilx film. Zeer sterk. Ja. Maar....

De eerste 20 minuten zijn zeer oneven en alles wordt er snel doorheen geramd. Opeens is er relatie tussen de twee hoofdpersonen en er is snelle montage van de coolste momenten uit de film.

En de romantiek is zeer ongeloofwaardig. Het voelt gemanipuleerd en ongeloofwaardig. En zorgt voor de meest cringie scenes.

Death Note verdient niet de haat die het krijgt, maar is een zwakke film van Adam Wingard. Ik kan hem je echter wel aanraden om dit soort projecten van netflix te supporten.