Jigsaw (2017)

Make America Bleed Again.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Reviews (1)

JIGSAW8

Avatar

In 2004 zagen we Saw, tot op heden nog steeds de beste horrorfilm aller tijden, omdat het dankzij het meesterlijke brein van regisseur James Wan horror intelligent combineerde met een doordacht scenario. Dit luidde een hele nieuwe franchise in die tot hiertoe 8 films telt en sinds de 2de film enkel gefocust is op het verminken van slachtoffers die het zogezegd verdienen zonder dat de seriemoordenaar effectief zelf de slachtoffers maakt. De SAW reeks heeft tot nu toe zo,n $971,023,691 opgebracht. daarom blijven ze ook de doorgaan met het maken van nieuwe saw films. JA, zelfs na 7 delen waarbij het 7de deel ook nog eens de FINAL chapter heet!
Maar als Saw the final chapter het einde is van de Saw franchise waarom blijven ze dan nieuwe maken?Het antwoord is motherfucking simpel:
GELD!
Saw is een horror franchise die al zo fucking veel is uitgemolken , dat enkel een origine’s story over John Kramer of doctor Lawrence Gordon de oplossing is om deze franchise nieuw leven in te blazen.Maar daar dachten de makers anders over. Het is hem dus vooral te doen om de zogenaamde kill-scènes waar trouwe horrorfanaten zo dol op zijn. Ondertekende hoort niet bij die groep. Samen met het klakkeloos gekopieer van de IT-vormgeving (Yay, killer clowns) door die brüder Schierig, kan je onze portie maar eerder aan de hond geven en vinden wij dat het genoeg mag zijn met deze franchise naar de bioscoop te brengen (hoewel sterke box office cijfers het tegendeel bewijzen). Het scenario mag dan misschien leuk eindigen, we konden niet volledig volgen met alle verwijzingen naar het Saw-universum omdat we een aantal Saw-films miste. Bij deze zijn jullie gewaarschuwd, om heel wat Saw-films opnieuw te bekijken. Teminste als je deze film wilt zien zul je echter eerst verplicht de 7 andere Saw films moeten kijken om ook maar een bietje iets van Jigsaw te kunnen begrijpen.
De makers hebben de film trouwens express JIGSAW genoemd om zo mensen te laten denken dat het een reboot is. maar hier is geen kut van waar.
het verhaal luid daarom ook als volgt
Overal in de stad worden duizenden lijken gevonden, elk op gruwelijke wijze overleden. Al het onderzoek wijst op slechts een mogelijke dader: John Kramer (Tobin Bell). Dat terwijl die toch echt dood zou moeten zijn...
De man die bekend stond als Jigsaw is eigelijk al meer dan tien jaar dood.
In de film word je ook meteen teleur gesteld en zie je duidelijk niks terug van andere saw films. Deze saw is ook veel minder vies dan de andere saw films, en er komt nauwelijks bloed in voor helaas. Weinig pluspunten om te bedenken dus...........
Zijn er wel pluspunten? Ja zekers!
Dat er minder bloed is een groot pluspunt, en dit heeft er ook voor gezorgt dat er lekker veel kan worden verteld en gegrapt kan worden met de personages. De cast bestaat overigens, Niet uit heel veel bekende koppen, maar heel wat nieuwe gezichten zoals de Canadese Smalville actrice Laura Vandervoort (HQ pics), Brittany Allen, Hannah Emily Anderson, Matt Passmore, Clé Bennett, Bonnie Siu en Keeya King. EN natuurlijk saw master Tobin bell. Veder Ziet Jigsaw er werkelijk prachtig uit voor een horror film! Dit komt mede doordat er minder bloed en viezigheid op het scherm spat!
Zo, dat waren alle pluspunten, we gaan weer door met de minpunten.
Saw 3D (2010) had de laatste film moeten worden – ook gezien de box-office omzet aan het slinken was – maar na 7 jaar denkt Lionsgate nog eens te proberen met twee talentvolle filmmakers. De film had eerst Saw: Legacy moeten heten, nadien Saw 8 maar uiteindelijk werd het toch Jigsaw. In ieder geval wil de marketing ons doen geloven dat het een soort "heruitvinding" is van de franchise – ook al is deze film wel degelijk een vervolg op Saw 3D en 10 jaar na de gebeurtenissen in Saw III waar Jigsaw aan zijn einde kwam. De studio hoopt natuurlijk dat de twee filmmakers nieuw leven kunnen inblazen in de franchise en er hopelijk voor kunnen zorgen dat er nog eens 8 films kunnen komen. De scenaristen Pete Goldfinger en Josh Stolberg geloven er in ieder geval in, en blijkbaar zou de nieuwe film minder smerig zijn dan de vorige film, maar iets leuker. Iets wat ik toch niet meteen weerspiegeld zie in de trailer.
Dit maakt JIGSAW hierdoor zelfs Teleurstellend voor de echte saw-fans
Waarom is jigsaw dan zo teleurstellend?
Ik heb hier 6 redenen voor :
Zoals John Kramer het zou zeggen: "Game over". Dat is dan ook wat er had moeten gebeuren na Saw 3D. 1) Het begin van de film lijkt eerder een actiefilm dan een Saw-film wat meteen een afknapper is. 2) In elke Saw-film zijn er flashbacks naar de vorige films. Dat is hier niet meer het geval. Het gaat om een totaal ander verhaallijn. Ergens ver in het verleden uit de pot gerukt. 3) De opdrachten die ze moeten uitvoeren zijn allesbehalve Jigsaw zijn stijl en soft, zeer soft in vergelijking met de vorige films. Het enige "bloederige" dat we te zien krijgen is de laatste opdracht. Wat dan weer heel nep overkomt. 4) Geen enkele van de oude personages komen terug in deze film wat mij op voorhand al teleurstelde. Wat met Dr. Gordon? Hij was toch de opvolger van John Kramer. 5) Waar zijn de bekende quotes van Jigsaw gebleven in deze film? 6) De enige goede scene, en goed doordachte opdracht is degene die John Kramer zelf uitvoert in de film. Met zijn woorden die zorgvuldig gekozen zijn en waar het antwoord in verstopt zit, hemels! Dat is hoe heel de film had moeten zijn. Kortom, voor mij had het mogen stoppen na Saw 3D!
Oftewel JIGSAW is niets meer of minder, dan een hollywood vervolgfilm die alleen maar is gemaakt voor het geld!
Helaas heeft JIGSAW wereldwijd al ongeveer 100 miljoen dollar op een superklein budget van 10 miljoen dollar te maken, waardoor de film maar liefst 9 keer zijn budget terug verdient. De marketing koste maar zo,n enkele honderden euro,s. Dit betekent dat we helaas een vervolg krijgen op JIGSAW.................
Zal lionsgate John kramer dan NOOIT in vrede laten sterven?!