Godzilla: King of the Monsters (2019)

Their Reign Begins

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Godzilla II: King of the Monsters is het vervolg op de Godzilla film van 2014. Dit vervolg is geregisseerd en deels geschreven door Michael Dougherty, de regisseur van Trick ´r Treat en Krampus.

In de film hebben de mensen na de gebeurtenissen uit de eerste Godzilla film een crypto zoölogische instituut opgericht genaamd Monarch. Hier doen mensen onderzoek naar wezens zoals Godzilla, om te onderzoeken welke monsters goed of slecht zijn tegenover de mensheid.
Mark Russel (Kyle Chandler) is door een monster die een stad heeft verwoest zijn zoon verloren en heeft liever dat de mensen alle monsters uitroeien. Zijn vrouw Emma (Vera Farmiga) denkt dat de mensheid juist beter kan worden met de hulp van de monsters. Zo wordt ze door Jonah Alan (Charles Dance) aangespoord om een nieuw ontdekt monster te ontwaken. Na ontwaking zorgt dit monster voor chaos onder de andere monsters waardoor de balans verstoord wordt. De mensheid moet nu hopen dat Godzilla de strijd tegen dit monster weet te winnen om de balans zo weer recht te zetten en de aarde te beschermen tegen verwoesting en overname door de monsters.

Omdat Godzilla fans veel hebben geklaagd over hoe weinig Godzilla eigenlijk te zien was in de 2014 film hebben ze in deze nieuwe film meer gevuld met momenten waarin Godzilla en andere monster te zien zijn. Gareth Edwards de regisseur van de 2014 Godzilla film wist ondanks dat Godzilla niet veel in de film voorkwam Godzilla toch op een realistische duidelijke manier en op grote in beeld te brengen.
Ondanks dat Godzilla en de andere monsters in deze nieuwe film wel meer te zien zijn, heeft Michael Dougherty ze helaas niet altijd even duidelijk in beeld gebracht of de scenes wat te bewegelijk gefilmd. Zo krijg je niet altijd duidelijk mee wat er in elke scenes nou precies gebeurt.
Gelukkig zijn er wel wat scenes die wat beter in beeld gebracht zijn, maar de grote monsters bewegen wel in een snel tempo, waardoor de gevechten niet zo realistisch overkomen zoals ze in de eerste film deden of bijvoorbeeld in de eerste Pacific Rim film. Toch hebben ze deze film wel goed weten te vullen met overdreven grote monster gevechten waar je niet te veel bij na moet denken en gewoon van de domme actie moet proberen te genieten.

Gelukkig zien de effecten die zijn gebruikt om de monsters in de film te plaatsen er bij de meeste monsters wel goed of mooi uit. Bij sommige monsters die dan een bijzondere vorm hebben, kun je wel eerder terug zien dat ze met CGI in de film zijn geplaatst.

Ondanks dat de monster nu wat meer in de film voorkomen, zijn er ook nog veel scenes met de menselijke personages. Vergeleken met de monsters scenes komen deze wel wat mindere interessant en vermakelijk over, omdat de mensen meer de monsters proberen te bestuderen. Soms moeten ze de slechte monsters een keer aanvallen met wapens, maar deze scenes zijn niet zo vermakelijk als de scenes waarin de monsters tegen elkaar vechten.
De cast levert wel goed acteerwerk, maar hebben niet echt een script waar ze verder wat bijzonders van weten te maken. Kyle Chandler, Vera Farmiga en Ken Watanabe komen zo wel goed over in de film, maar houden het gewoon bij standaard acteerwerk. Bradley Whitford krijgt wel wat kansen om even grappig over te komen in de film, maar doet verder ook niet echt iets bijzonders. Deze film is voor Millie Bobby Brown wel haar eerste echte bioscoopfilm waarin ze als actrice de kans krijgt om in te acteren. Mensen die meer bekend met haar zijn dankzij haar rol in de tv-serie Stranger Things verwachten misschien wat meer van haar, maar door het script van deze film krijgt ze hier niet echt de kans voor.