Aquaman (2018)

He's not from around here.

Reviews (2)

Peace

Avatar

DC krijgt vaak negatieve commentaar over zich heen. Met deze film bewijst DC dat ze ook kwaliteit kunnen leveren. Ere wie ere toe komt maar het is vooral dankzij James Wan dat deze film voor mij zo goed is.

Plus punten
- Sterk acteerwerk ( buiten Amber Heard)
- boeiende personages met veel diepgang. Zeker bij de villains.
- De world building is echt mega sterk gedaan. Respect voor de mensen die dat gecreëerd hebben.
- Het plot loopt erg vlot. Niks op aan te merken. Deed me wat denken aan Indiana Jones.
- De actiescènes zijn erg sterk gefilmd. Voor mij een van de beste actiescènes in het superhelden genre
- sterke CGI. Zeker de onderwaterscènes zijn heel sterk gedaan

Minpunten
- Het eindgevecht is wat over te top met CGI voor mij maar nog steeds heel goed uitgevoerd.
- Willem Dafoe mocht wat meer in voorkomen.

Conclussie
- Goede film. Een film die ik met plezier herbekijk.

Mr.Movies

Avatar

Aquaman is een nieuwe actie fantasie superhelden film. De film is geregisseerd en deels geschreven door James Wan, de regisseur van Saw, Insidious en The Conjuring.

In de film krijgt Arthur Curry (Jason Momoa) te horen dat de zeven zeeën onder leiding dreigen te komen van zijn halfbroer koning Orm (Patrick Wilson). Als hij de leiding krijgt over de zeeën krijgt wil hij een oorlog beginnen tegen al het leven op het land. Om de oorlog te voorkomen moet hij samen met Mera (Amber Heard) de drietand van de oorspronkelijke koning van Atlantis zien te vinden, om een kans te maken tegenover zijn halfbroer en zo het koningschap van de zeeën over te nemen en een held te worden voor de gehele wereld.

Deze film is weer een stap in de goede richting voor de films uit het DC filmuniversum. De film duurt wel 144 minuten en helaas kun je de lange tijdsduur van de film opmerken door het langzame tempo dat de films soms heeft. Aan de kijker wordt namelijk veel uitgelegd over de onderwaterwereld van de film en de vele verschillende personages en objecten die in de film voorkomen, zodat de kijkers de film beter kunnen begrijpen. Voor kijkers die het personages van Aquaman kennen kunnen deze scenes als wat langdradige overkomen. Mensen die minder bekend zijn met het Aquaman personage kunnen de uitleg handig vinden, maar omdat er veel wordt uitgelegd, kan het moeilijk zijn om alles te blijven onthouden. Om het verhaal van de film beter over te brengen, hadden ze het verhaal beter wat korter en minder gevuld met personages kunnen houden.

De film bevat ook een paar leuke komische momenten, maar de meeste komedie is helaas wel wat simpel geschreven. Zo kunnen jongere kijker er meer om lachen dan oudere kijkers.

Deze film maakt ook gebruik verschillende aspecten die al eens eerder op een andere manier in andere superhelden films zijn voorgekomen qua personages, locaties of gebeurtenissen. Helaas levert deze film dan wel een mindere versie van deze aspecten.

De effecten in de film zien er wel goed en realistisch uit. Vooral de scenes onderwater zijn mooi in beeld gebracht. De 3D effecten geven hier ook goede de diepte van de oceanen weer in de film. De scenes onderwater zijn ook de leukere scenes in de film. Bij een paar scenes kun je soms wel terugzien dat de acteurs aan draden voor een green screen zweven of bij bepaalde zeewezens dat ze met CGI in de film zijn geplaatst. Gelukkig komen de meeste beelden en wezens verder wel mooi en realistisch over in de film.

Het acteerwerk wordt goed gedaan door de cast, maar door de grootte van de cast, krijgt niet ieder acteur evenveel kans om goed werk neer te zetten in de film. Jason Momoa zet leuk werk neer als Aquaman, die liever een rustig leven wil leiden dan de taak als de erfgenaam en leider van Atlantis op zich te nemen. Patrick Wilson zet ook leuk acteerwerk neer als een van de schurken van de film. Andere acteurs in de film zoals Amber Heard en Willem Dafoe hebben eigenlijk meer rollen waar ze uitleg geven aan Aquaman en zo ook aan het publiek.