Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

Who will change the future?

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is het vervolg op de eerste Harry Potter spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them. Dit vervolg is weer geregisseerd door David Yates, die ook het eerste deel heeft geregisseerd.

In de film weet Gellert Grindelwald (Johnny Depp) te ontsnappen als ze hem van de Amerikaanse gevangenis wordt overgebracht naar de Europese. Eenmaal ontsnapt probeert hij met mooie beloftes en ideeën vele magiërs over te halen om aan zijn zijde te komen staan. Zo probeert hij de magische en de normale wereld over te nemen zodat de magische wereld niet langer in de schaduw van der normale wereld hoeft te leven.
De jonge Albus Dumbledore (Jude Law) vraagt zijn oude student Newt Scamander (Eddie Redmayne) om Grindeltwald zijn plannen te stoppen, voordat het beide werelden in gevaar brengt. Newt gaat samen met zijn vrienden met wie hij Grindelwald eerder heeft gestopt de confrontatie nu opnieuw aan.
Deze nieuwe Harry Potter spin-off is weer een vermakelijke film en dan vooral voor Harry Potter fans. Fans van de Harry Potter films en boeken kunnen eerder bepaalde dingen, verwijzingen, personages en andere easter eggs in de film herkennen. Voor mensen die minder bekend zijn met de magische Harry Potter wereld kan de film wel wat mindere duidelijk overkomen of soms zelfs verwarrend zijn. Voor deze mensen kan de film wel vermakelijke zijn, maar het is wel slim voor ze als ze een vriend meenemen die de verdere uitleg kan doen tijdens de pauze of aan het eind van de film, want andere kan de film overkomen alsof je spreekwoordelijk een te grote hap hebt genomen aan informatie die moeilijk door te slikken valt.
De effecten in de film zien er ook weer goed uit, maar net zoals in de voorgaande film kun je bij sommige wezens nog wel zien dat ze met behulp van CGI effecten in de film zijn geplaatst. Gelukkig is dit niet storend, want je krijgt als kijker wel neppe, maar mooie beelden en wezens te zien.
Het acteerwerk wordt ook weer goed gedaan door de gehele terugkerende cast. De cast krijgt zo de kans om hun personages verder op te bouwen na het eerste deel. Johnny Depp weet vooral de film te stelen in de rol als de duistere toveraar Grindelwald. Hij zet deze rol gelukkig ook op een serieuze manier neer in plaats van de manier waarop hij soms filmpersonages als cartoons over weet te brengen. Jude Law zet in de film de jonge versie van Albus Dumbledore ook op een goede en bekende manier neer.