Bloodshot

Bloodshot (2020)

Being a hero is in his blood.

Reviews (2)

Milanfilm1

Avatar

In deze verfilming van de populaire gelijknamige comic speelt Vin Diesel de rol van Ray Garrison, een marinier die door de RTS Corporation opnieuw tot leven gewekt wordt als de superheld Bloodshot.

In deze verfilming van de populaire gelijknamige comic speelt Vin Diesel de rol van Ray Garrison, een marinier die door de RTS Corporation opnieuw tot leven gewekt wordt als de superheld Bloodshot. Met nanotechnologie in zijn aderen is hij sterker dan ooit en geneest hij meteen van verwondingen. De RTS Corporation heeft niet alleen de controle over zijn lichaam, maar ook over zijn geest en herinneringen. Ray zet alles op het spel om de controle over zijn leven terug te krijgen.

De film is gewoon al vet, de actie is goed. Het ziet er ''rijk'' uit, en het verhaal is matig. Al vind ik persoonlijk dat het een hoog gehalte ''Terminator'' heeft, met het vervagende gezicht. En de superkracht. Daarnaast is het fijn om te zien dat er een goede superhelden film gemaakt kan worden zonder Marvel of DC. Al merk je het aan alles. De regie was wel goed, net als de cast. Veel onbekende namen, ik vind dat prettig. Al met al een lekkere zaterdag avond popcorn film.

Mr.Movies

Avatar

Bloodshot is een nieuwe actiefilm geregisseerd door Dave Wilson. Dit is pas de eerste film die hij heeft geregisseerd. Veder heeft hij alleen een aflevering van de tv-serie Love, Death & Robots geregisseerd.

In de film wordt de omgekomen soldaat Ray Garrison (Vin Diesel) met behulp van geavanceerde nanotechnologie weer tot leven gewekt door de RTS Corporation. Dr. Emil Harting (Guy Pearce) informeert Ray wat er met hem gebeurd is en hoe ze hem weer terug hebben kunnen halen. Ray leert zo dat er nanobots door zijn aderen stromen, die hem sterker maken dan hij eerst was en verder zijn lichaam kunnen herstellen als hij schade oploopt. Dr. Harting adviseert Ray om het rustig aan te doen en te wennen aan zijn nieuwe gaven. In vage visioenen ziet Ray wat er met hem is gebeurd en denkt hij de man die hem en waarschijnlijk zelfs ook zijn vrouw heeft vermoord te kunnen terugzien. Met zijn nieuwe vaardigheden probeert hij deze moordenaar op te sporen zodat hij wraak kan nemen.

Dat dit pas de eerste film is die Dave Wilson heeft geregisseerd valt helaas wel terug te zien aan hoe hij deze film in elkaar heeft gezet. In het begin komt de film wat op een herhaaldelijke manier over zoals in de films Goundhog Day en Edge of Tomorrow waar het hoofdpersonen vee hetzelfde doet met een paar kleine variaties in het verhaal. Naast herhaaldelijk is de film dankzij de trailer ook al snel voorspelbaar en weet je als kijker al snel meer over het verhaal dan de personages zelf.

Dave Wilson heeft in zijn filmcarrière verder meer aan de special effecten van films en zelfs wat videogames gewerkt. Dit is wel iets wat hij dan samen doet met een team. Ondanks dat hij het regie werk nu alleen doet weet hij er samen met het speciale effecten team van deze film er wel voor te zorgen dat de special effecten er in deze film er aardig uitzien. Het is alleen jammer dat hij de film verder lastig te volgen in beeld heeft gebracht. De actie scenes zijn namelijk te bewegelijk gefilmd en de verschillende scenes zijn wat te gehaast en rommelig naast elkaar gezet. Zo valt het moeilijk te volgen wat er nou precies gebeurd of wie tegen wie vecht. Ze hebben er bij deze film ook voor gekozen om te veel slow motion effecten te gebruiken, die de film eigenlijk alleen langdradiger maken in plaats van meer vermakelijker. Voor een gelijke, maar wel betere film kun je bijvoorbeeld beter de film Robocop terugkijken.

Het acteerwerk is verder ook niet zo bijzonder in deze film. Vin Diesel probeert met deze rol ook eens een superheld te spelen, maar helaas zonder succes. Zijn beste superhelden acteerwerk blijft in de Guardians of the Galaxy films waar hij eigenlijk alleen als stemacteur te werk gaat met dezelfde lijn. De rest van de cast komt ook wat onderontwikkeld over als mensen die ook nieuwe mechanische lichaamsdelen hebben gekregen, maar verder krijg je weinig tot geen achtergrond informatie over hun. Het beste acteerwerk komt van Eiza González, want ze weet haar rol nog met wat emotie en charisma neer te zetten in de film.