The Invisible Man (2020)

What You Can't See Can Hurt You

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Invisible Man is een nieuwe horror thriller geregisseerd deels geschreven en geproduceerd door Leigh Whannell, de regisseur van Upgrade en Insidious: Chapter 3.

In de film weet Cecilia Kass (Elisabeth Moss) te ontsnappen van haar gewelddadige vriend Adrian Griffin (Oliver Jackson-Cohen). Naast gewelddadig is Adrian ook een control freak die bepaalde hoe Cecilia haar leven moest leven.
Na twee weken bevrijd te zijn van haar ex leert ze dat hij zelfmoord heeft gepleegd en haar als erfenis veel geld heeft gegeven. Ondanks alle bewijzen wil Cecilia niet geloven dat Adrian zelfmoord heeft gepleegd. Tijdens haar onderzoek om te bewijzen dat hij nog leeft, merkt ze dat ze veel bizarre toevalligheden meemaakt. Zo voelt het alsof Adrain nog steeds aanwezig is in haar leven alleen kan ze hem niet zien. Als ze dit probeert te bewijzen aan haar familie en vrienden beginnen ze haar steeds meer als gestoord te zien. Cecilia moet nu zien te bewijzen dat Adrain haar onzichtbaar nog steeds stalkt, voordat ze in een psychiatrische inrichting beland.

Leigh Whannell heeft met deze film weer een spannende film weten te maken zelfs zonder dat je het gevaar echt krijgt te zien. Hij heeft de film namelijk zo in beeld gebracht dat het als kijker ook voelt alsof er een extra aanwezigheid is in de film. Zo komt deze film wat over als een betere Paranormal Activity film waar de personages ook door een onzichtbare demon worden lastig gevallen. Helaas verliest de film wel zijn horror spanning gedurende de film en verandert meer in een Sci-Fi thriller.

Als je wat te kritisch naar de film kijkt, kan het soms wel als een wat mindere film overkomen, want als het hoofdpersonen wat slimmer had gehandeld, kon ze sneller bewijzen dat ze door een onzichtbaar iemand wordt gestalkt. Op sommige plaatsen waar ze gestalkt wordt, verwacht je wel dat er ergens camera's zouden zijn die kunnen filmen dat een onzichtbaar iemand toch dingen doet om haar heen.

Elisabeth Moss zet ook goed en geloofwaardig acteerwerk neer als iemand die door een onzichtbaar iemand wordt gestalkt en dit aan de rest moet zien te bewijzen. De rest van de cast levert ook goed acteerwerk als haar familie en vriendengroep die haar proberen te steunen, maar langzamerhand wel steeds minder in haar onzichtbare stalker verhalen beginnen te geloven.