nu in de bioscoop

Frozen 2 (2019)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Frozen 2 is het zes jaar later vervolg van de eerste Frozen film. De film is geregisseerd en deels geschreven door Chris Buck en Jennifer Lee, die samen ook het eerste deel hebben geregisseerd.

In de film is Else (stem van Idina Menzel) koningin van Arendelle. Wanneer ze mysterieuze stemmen en gezang hoort, vraagt ze zich af of dit door haar ijskrachten komt, of als dit een teken van gevaar is voor haar koninkrijk. Ze besluit in haar eentje te onderzoeken waar de stemmen vandaan komen en wat ze betekenen. Haar zus Anna (stem van Kristen Bell) en sneeuwman Olaf (stem van Josh Gad) willen Elsa helpen met haar missie, maar Elsa zorgt ervoor dat ze eigenhandig op haar missie kan gaan. Anna en Olaf proberen toch bij Elsa te komen, om haar te helpen, maar moeten hiervoor zonder Elsa haar magische ijskrachten de weg door het mysterieuze herfstbos zien te vinden. Kristoff (stem van Jonathan Groff) probeert samen met zijn rendier Sven Anna ook te vinden, zodat hij haar ten huwelijk kan vragen.

Met de eerste Frozen film wist de Walt Disney Animatie studio weer en goede animatie film te maken met eigen passende muziek en liedjes voorin de film. Deze film had ook een verhaal voor de gehele familie. De film wist zowel ouders en kinderen te interesseren en vermaken. Dit kwam door gebruik te maken van wat verhaalelementen uit de Disney klassieke animatiefilm The Lion King. Deze hadden ze wat aangepast om zo op een moderne manier in de eerste Frozen film te gebruiken. Deze tweede Frozen film verliest helaas zijn familiethema en behoudt alleen het kinderthema, want voor volwassen kijkers kan het verhaal van deze tweede film wat voorspelbaar overkomen. Jongere kinderen zullen de onthullingen van de film wel minder snel zien tot dat ze door de film zelf naar voren worden gebracht. Door verschillende gebeurtenissen in de film valt de groep gedurende de film uit elkaar, waardoor elk personage haast zijn of haar eigen losstaande verhaallijn krijgt in deze nieuwe film. Al deze losstaande verhaallijnen zorgen ervoor dat de film in zijn geheel als wat te rommelig overkomt. Deze film blijft zo eigenlijk alleen vermakelijk voor jongere kinderen of volwassenen die echt fans zijn van Frozen en graag een nieuwe film met dezelfde personages willen zien. Voor een betere familiefilm kun je beter met je familie de eerste Frozen film opnieuw bekijken. Volwassenen en oudere kinderen kunnen voor een beter vervolg van de eerste Frozen film beter naar het vierde seizoen van de tv-serie Once Upon a Time kijken.

De film heeft gelukkig nog wel mooi animatie beelden. Elsa weet met haar ijskrachten weer voor mooie ijsanimatie vormen en beelden te zorgen in de film. Ook de nieuwe elementen en personages die uit het mysterieuze bos komen zorgen voor mooie animatie momenten in de film. De film heeft ook mooie nieuwe muziek en liedjes, die na de film wel even in je hoofd blijven hangen, maar ze zijn niet zo goed als de liedjes uit de eerste film. Deze film heeft bijvoorbeeld niet zo'n catchy nummer als Let It Go. De komedie in de film is ook vermakelijk, maar lijkt ook meer bedoelt te zijn voor een jonger publiek. Voor oudere kijkers kunnen bepaalde komedie momenten namelijk ook wat voorspelbaar overkomen.

Het stem en zang werk wordt wel weer goed gedaan door de cast. De personages werken ook goed samen in de film. Het is dan jammer dat ze besloten hebben om de personages gedurende de film uit elkaar te drijven, want alleenstaand komen de personages toch wat minder leuk en interessant over.