Maleficent: Mistress of Evil

Maleficent: Mistress of Evil (2019)

On October 18, go beyond the fairy tale.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Maleficent 2 is het vervolg op de eerste Maleficent film van 2014. Dit vervolg is geregisseerd door Joachim Rønning, de regisseur van Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge.

In de film is de relatie tussen Maleficent (Angelina Jolie) en haar peetdochter Aurora (Elle Fanning) aan het veranderen als prins Philip (Harris Dickinson) haar ten huwelijk vraagt. De band tussen Maleficent en de toekomstige schoonouders van Aurora is namelijk wat gespannen, want de schoonouders kennen Maleficent vooral nog van haar duistere daden uit haar verleden. Aurora en Philip proberen met hun huwelijk er juist voor te zorgen dat de verschillende koninkrijken van de mensen en fantasiewezens zo vreedzaam naast en met elkaar kunnen leven.
Ondanks al deze vreedzame plannen lijkt er toch iemand met duistere plannen bezig te zijn. Wanneer de koning vervloekt raakt met dezelfde vloek die Aurora in een eeuwige slaap bracht, wordt Maleficent al snel als de schuldige aangewezen. Maleficent verlaat hierom het menselijke koninkrijk, maar raakt gewond. Aurora moet zo zonder de hulp van haar peetmoeder proberen te onderzoeken wie er nou achter de duistere acties zit om de dreiging van een oorlog tussen de twee koninkrijken te voorkomen.

Voor dit vervolg hebben ze de wereld van de eerste film wat uitgebreid met extra wezens en personages. Deze extra en terugkerende wezens dienen meer als komisch vermaak voor jonge kijkers. Verder heeft deze film ook vele mooie gekleurde beelden als achtergronden. Van de scenes waar Maleficent en andere vliegende personages in vliegen hebben ze de 3D effecten goed verwerkt, waardoor je de diepte goed krijgt te zien. Deze scenes zijn extra vermakelijk voor jonge kijkers.
Oudere kijkers kunnen wel eerder terug zien dat ze CGI en een green screen hebben gebruikt voor deze beelden en personages, waardoor deze dingen voor oudere kijkers wel als minder geloofwaardig kunnen overkomen.

Het verhaal is voor oudere kijkers ook wat voorspelbaar, waardoor de film voor hun als wat langdradig kan overkomen. Als je als ouder samen met je kinderen van het eerste deel hebt genoten, kun je deze beter thuis opnieuw kijken om zelf ook meer van de film te kunnen genieten. Maleficent had in het eerste deel ook een grotere rol dan in dit tweede deel. Als ouder kun je dit tweede deel dan alleen in de bioscoop gaan bekijken als de kinderen dit zelf graag willen.

Het acteerwerk wordt wel weer goed gedaan door Angelina Jolie, maar helaas heeft ze wel een kleinere rol met minder tekst in deze nieuwe film. Gelukkig weet ze haar personage goed naar voren te brengen met alleen gezicht en lichaamshoudingen. Samen met Michelle Pfeiffer heeft ze ook een paar leuke confrontatie scenes waar de twee soms enkel met diva blikken naar elkaar toe spanning weten te creëren. Elle Fanning krijgt in dit tweede deel ook meer de kans om te schijnen als leider van een koninkrijk, want in het eerste deel werd haar personage voor een lange tijd vervloekt met een slaap vloek waardoor ze verder niet veel kon doen. Harris Dickinson voelde in het eerste deel al wat aan als een extra personage dat verder weinig belang had in de film. In deze nieuwe film heeft hij een grotere rol gekregen, maar helaas blijft hij met zijn acteerwerk nog steeds zo stijfjes en emotieloos als in het eerste deel.