Robin Hood (2018)

The Legend You Know. The Story You Don't.

Reviews (2)

Kondoro

Avatar

Deze viel me echt héél vies tegen! Na het zien van de trailers had ik er al geen goed gevoel bij, de setting waar de film zich in afspeelt was het voor mij niet. Het voelde op veel momenten toch wat te modern aan (of dat de bedoeling was weet ik niet) en ik kreeg niet echt een lekker gevoel bij het kijken van deze film, het sfeer die past bij het verhaal Robin Hood. Nee het was totaal niet mijn ding deze film, ik vond zelf het begin nog wel interessant worden en zat toch nog wat lekkere actie in verwerkt maar wanneer ze Arabië verlaten ging de film snel naar onderen. Het cliché liefdesverhaal was niet te pruimen en erg saai, de actie was hier en daar nog leuk om te zien maar na ruim een uur had ik de film wel een beetje gezien. Ik had het eerlijk gezegd al wel een beetje zien aan komen, aangezien de trailers me al een naar gevoel gaven over de film en ook erg saai overkwamen. Jamie Foxx vond ik nog wel leuk maar eigenlijk vond ik die hele cast ook niet héél bijzonder. Nee, ‘Robin Hood’ is niet de film waarop ik had gehoopt: spanningsloos, saai en slaapverwekkend.

Mr.Movies

Avatar

Robin Hood is een nieuwe avonturen actie film geregisseerd door Otto Bathurst. Dit is de eerste bioscoopfilm die hij heeft geregisseerd en heeft hiervoor alleen tv-films en afleveringen van verschillende tv-series geregisseerd.

In de film is Robin van Loxley (Taron Egerton) teruggekeerd naar Engeland na jaren van de kruistochten. Bij terugkomst leert hij dat zijn landgoed en huis zijn verwoest en zijn geliefde Marian (Eve Hewson) een nieuwe relatie is begonnen. Robin leert dat dit komt omdat hij ten onrechte als dood verklaard is tijdens de kruistochten.

Robin leert zo samen met de Moorse commandant Little John (Jamie Foxx), die zijn leven gered heeft over de corruptie in Engelse regering onder leiding van de Sheriff van Nottingham (Ben Mendelsohn) en de kerk. Gezamenlijk proberen ze in het geheim in opstand te komen. Robin wint zo als zichzelf het vertrouwen van de regering en gaat in de avond te werk als een dief onder de naam the Hood. Hij steelt geld van de rijke en geeft het aan de armen. Robin moet wel voorzichtig te werk gaan zonder dat de regering door krijgt dat hij the Hood is. Zo kan hij eigenlijk niemand behalve Little John vertrouwen, maar als Marian weer contact met hem probeert te maken en hun relatie misschien wel weer wil oppakken, komt Robin voor de moeilijke keuze te staan of hij haar over zijn dubbel leven moet vertellen wat haar zo in gevaar kan brengen of als hij gewoon tegen haar moet liegen, want dan ten koste kan gaan van hun vroegere relatie.

Deze film is niet alleen geregisseerd door een beginnende filmregisseur, maar ook geschreven door beginnende filmscript schrijvers. Dat de film door beginnende mensen is gemaakt valt dan helaas wel terug te zien aan de film aan de manier waarop het verhaal wordt verteld en hoe de film in beeld gebracht wordt. Ze hebben het Robin Hood verhaal in een modern jasje gestopt, maar laten het toch afspelen in de geschiedenis tijdens de tijd van kruistochten en de strijd tussen de corrupte kerk en regering. Het is een verkeerde beslissing geweest om het verhaal op zo´n manier te vertellen, want de bestaande geschiedenis kunnen ze niet op een succesvolle manier aanpassen zodat het in een modern jasje past. Kijkers die bekend zijn met de vroegere geschiedenis van de kruistochten kunnen bepaalde aanpassingen die ze hebben genomen dan ook moeilijk serieus nemen. Door de aanpassingen die ze dan hebben gemaakt aan het sprookje van Robin Hood komt dit gedeelte van de film ook op een mindere manier over bij de kijkers. Het lijkt ook wel alsof de scriptschrijvers Robin Hood als een superheld proberen neer te zetten met de dubbele identiteit De meeste komedie van de film slaat ook niet aan bij de kijkers, omdat het meestal wat te simpel of voorspelbaar geschreven is.

Aan de effecten in de film kun je ook wel terugzien dat deze door beginnende mensen in de film bewerkt zijn, want vaak kun je wel terugzien dat de dingen zoals het vuur in de film met CGI geplaatst zijn of dat de achtervolgingen op de paarden voor een green screen plaatsvinden en dat de echte paarden snel worden vervangen door neppe CGI paarden wanneer de paarden iets overkomt tijdens de film. Zo valt er ook meer te lachen om hoe slecht de effecten eruit zien in plaats van dat je om de bedoelde komische momenten uit de film moet lachen. Ze maken bij de actie scenes ook vaak gebruik van onnodige slow motion effecten in een poging om meer spanning te creëren, maar maken op deze manier de film eigenlijk alleen maar langdradiger. In de film dragen sommige personages ook verkeerde kleding. Sommige dragen een kledingstijl uit de Middel Eeuwen, maar andere en dan vooral de hoofdpersonages dragen gewoon moderne kleding, die mensen nu ook nog wel kunnen dragen.

Ondanks dat de film een goede cast heeft leveren de acteurs door het mindere regie en schrijfwerk toch ook minder acteerwerk dan dat ze in hun andere films hebben gedaan. Taron Egerton komt als acteur meestal wel goed en charismatisch over, maar in deze film komt hij meer stijf en emotieloos over. Jamie Foxx heeft al een tijdje geen goede rollen neergezet en alleen wat leuke cameo´s in een paar films gehad. In deze film probeert hij als stoer en grappig over te komen, maar dan zonder succes. Ben Mendelsohn speelt ook een mindere versie van een rol die hij vaak speelt als een slechte zakenman of als leider van een organisatie. Eve Hewson heeft in haar acteercarrière meer kleine rollen gehad wat ze aardig deed. Voor haar volgende rol kan ze betere een film kiezen met een betere filmcrew, want met dit als haar eerste grote rol zet ze geen goed begin neer. Door dit mindere acteerwerk van de gehele cast geef je als kijker ook weinig om de personages en hun problemen.