Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves is een nieuwe avonturen fantasie komedie geregisseerd, deels geschreven en geproduceerd door John Francis Daley en Jonathan Goldstein. Samen hebben ze ook de komedie Game Night uit 2018 geregisseerd.
De charismatische dief Edgin (Chris Pine) en zijn bende van andere dieven proberen een grote overval te plegen. Tijdens hun overval leren ze dat niet iedereen van de groep te vertrouwen is. Zo worden ze verraden en worden de schatten hun ontnomen.
Als wraakpoging om de schatten terug te stelen, probeert Edgin met een goed plan te komen. Om dit plan succesvol te volbrengen heeft hij de hulp nodig van zijn oude dievengroep en wat andere leden.
Van het populaire rollen spel Dungeons & Dragons zijn al eerdere films gemaakt, maar deze wisten het idee achter het spel nooit succesvol over te brengen. Dit kwam vaak omdat de mensen achter deze films hun ideeën te serieus namen en zo met langdradige fantasie films eindigden. John Francis Daley en Jonathan Goldstein probeerde voor de verandering meer komedie naar Dungeons & Dragons te brengen en zorgen zo voor een meer succesvoller eindresultaat. De film komt soms ook over als een parodie komedie. Ze doen dan elementen uit andere bekende fantasie films zoals Harry Potter, Lord of the Rings, of The Maze Runner op gelijke of meer komische manieren na. Soms gebruiken ze hiervoor zelfs een haast gelijke soundtrack uit deze films.
Ondanks de meer succesvolle kanten van deze versie van Dungeons & Dragons heeft de film helaas nog wel zijn mindere kanten. Het verhaal is bijvoorbeeld nog vaak aan de voorspelbare kant, waardoor je wel ongeveer kunt verwachten wat er gaat gebeurden. Hierdoor verliest de film wat van zijn spanning en komen een paar komische momenten toch minder grappig over. Verder gaat de film ook wat onnodig te lang door, waarddoor het op momenten wat als langdradig over kan komen.
De visuele effecten komen passend, maar niet altijd even realistische over. Bij grotere fantasie wezens valt wel terug te zien dat ze met CGI in de film zijn geplaatst. De geloofwaardigste van deze wezens zijn de wezens die meer in de schaduwen blijven staan. Wezens die verder met maskers en make-up in de film voorkomen, werken wel meer geloofwaardiger. Sommige van deze wezens zorgen zo soms voor komische momenten alleen door de manier waarop ze eruitzien.
De personages in de film zijn ook goed gecast. Chris Pine komt goed over als een charmante dief met een zilveren tong en een goed gevoel voor humor. Zijn komedie timing komt vaak passend over op de momenten wanneer hij iets komische zegt of tegen wie hij het heeft. Michelle Rodriguez komt goed over als een sterke krachtpatser met een goed hart, maar verder een minder gevoel voor humor. Dit zorgt voor komische momenten wanneer ze samen in scenes zit met Chris Pine. Hugh Grant zet verder ook goed een meer egoïstische personage neer die alles en iedereen probeert te bespelen voor zijn eigen belang. De verdere castleden zorgen ook voor passende momenten in de film, maar helaas krijgt niet iedereen even veel tijd in deze film.