Sully (2016)

The untold story behind the miracle on the Hudson

Reviews (1)

Indie Jones

Avatar

Sully is een vrij eenvoudig drama met opnieuw solide acteerwerk van Tom Hanks. De film duurt maar 96 minuten, en dat is maar goed ook. Want zoveel valt er ook weer niet te vertellen over dit waargebeurde verhaal. Sommige scènes zijn zelfs nog een beetje onnodig, zoals de flashbacks naar eerdere landingen (die geen enkele extra diepgang geven) en een opgezet subplot over huiskosten die betaald moeten worden, die nooit afgehandeld wordt.
Toch is Sully heel boeiend. Je moet wel geïnteresseerd zijn in zo'n soort onderwerp, maar als je van programma's als Air Crash Investigation houdt, is dit een must-see. Vooral het kernonderdeel van de film, de landing zelf, wordt geweldig in beeld gebracht. Alles voelt heel realistisch en de reacties van de mensen zijn natuurlijk. De paniek is voelbaar en het is daarom heel spannend, ook al weet je de afloop.
Daarnaast zijn ook de 'commissie-scènes' heel boeiend. Er wordt door iedereen goed geacteerd, waardoor de problemen urgent voelen. Vooral Aaron Eckhart steelt de show in een paar van deze scènes. Helaas voelt het uiteindelijke argument tegen de commissie, waarmee het heldendom van Sully bezegeld wordt, een beetje goedkoop aan. Toch verliet ik de bioscoopzaal erg tevreden.

En Sully is een held:
'I'm just so damn proud!'