nu in de bioscoop

Scoob! (2020)

His epic tail begins

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Scoob! is een nieuwe animatie film geregisseerd door Tony Cervone, die ook de Scooby-Doo films Scooby-Doo! Abracadabra-Doo en Scooby-Doo! And Kiss: Rock and Roll Mystery heeft geregisseerd.

De film gaat over hoe de vrienden Shaggy Rogers (stem van Will Forte) en Scooby-Doo (stem van Frank Welker) elkaar ontmoet hebben. Later ontmoeten ze nieuwe vrienden, lossen ze hun eerste mysterie op en beginnen ze samen te werken als Mystery Inc. In de film staat Mystery Inc tegenover een nieuw mysterie van het complot rondom de geesthond Cerberus. Shaggy en Scooby-Doo raken gescheiden van de rest en moeten samen met de superheld Blue Falcon (stem van Mark Wahlberg) en zijn team het mysterie zien op te lossen. De rest van Mystery Inc. probeert hetzelfde mysterie
ook op te lossen. Beide groepen proberen zo hetzelfde mysterie op te lossen en leren dat ze de wereld snel moeten redden van de schurk Dick Dastardly (stem van Jason Isaacs) die de wereld bedreigt met een "hondpocalyps"

Deze nieuwe Scooby-Doo film hebben ze in een modern jasje gestopt, zodat kinderen van tegenwoordig er meer van kunnen genieten en begrijpen. Zo gebruiken de personages een smartphone en praten ze over social media. Oudere kijkers en fans worden zo wel wat vergeten, want aspecten uit de oude Scooby-Doo films en series zitten verder niet echt meer in deze film. Deze film is ook meer een superhelden film dan een echte mysterie film. Doordat ze het Mystery Inc. team ook voor een groot deel van de film van elkaar scheiden, voelt de film ook niet echt als een Scooby-Doo film, maar meer als een superhelden film waar Scooby-Doo een cameo in heeft. Voor een betere Scooby-Doo film kun je beter een andere Scooby-Doo animatie of aflevering van de tv-serie terugkijken. Zelfs de live-action films zijn meer vermakelijker om terug te kijken met het gezin dan deze nieuwe film. Voor mensen die verder niet zo bekend zijn met Scooby-Doo en de rest van de personages kan deze film ook wat onduidelijk overkomen, want na een snelle intro worden de personages verder niet ontwikkeld in de film.

De animatie is ook volledig met computer ontwerpen en illustraties gemaakt. Zo zien de personages er ook anders en wat modernere uit als je deze animatie film vergelijkt met de oude Scooby-Doo animatieserie en oudere films.

Het stem-acteerwerk wordt door de cast goed gedaan. Will Forte en Frank Welker weten hun stemmen goed te laten klinken zoals de personages die ze inspreken. Zo komen ze voor fans van de personages nog wel over zoals ze gewend zijn van de personages. Het is ook leuk om grotere acteurs zoals Mark Wahlberg, Jason Isaacs en Ken Jeong terug te horen in deze film.