Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Enter a universe where more than one wears the mask.

Reviews (2)

Popcultuurfreak

Avatar

Ik ben al bijna heel mijn levenlang een grote Spiderman fan.
Deze film heb ik desondanks niet in de bioscoop gekeken.
Toen het eenmaal op Netflix kwam gaf ik het toch een kans na alle prijs die de film had gekregen en ik moet zeggen dat het volledig terecht was.

Miles Morales leeft in een wereld waar Spiderman is doodgegaan. Toch is hij niet hetzelfde als Peter. Miles is een eigen personage met zijn eigen problemen, in zijn geval is het angst over hoe anderen over hem denken.
Door onverwachte omstandigheden wordt hij zelf ook gebeten door de radioactive spin die Spiderman zijn krachten gaf.
In de tussentijd is er een experiment van de Kingping, de criminele baas van New york. Hij smelt dimensies samen. Hierdoor komen verschillende "Spidermen" in Miles zijn realiteit. Zij gaan samen met hem op pad om de Kingping te stoppen voordat hij meer schade aanricht. Tijdens deze avonturen leert Miles ook zo om zelfverzekerd te worden en hij aspireert om een beter persoon te worden.

De visuele stijl van deze film is ongelofelijk indrukwekkend. Een soort comic achtige stijl met claymation achtige bewegingen en poppy neon kleuren. Dit geeft de film een unieke stijl die niemand zomaar na kan bootsen.
Het heeft een balans tussen wat wij kennen als 2d animatie en cgi animatie. En het durft er mee te pronken ook. Het is gegarandeerd de beste animatiefilm van 2018 en hopelijk een teken dat Sony voortaan met de macht en verantwoordelijkheid van Spiderman in de toekomst goed zal omgaan.

Mr.Movies

Avatar

Spider-Man: Into the Spider-Verse is een nieuwe actie animatiefilm geregisseerd door Bob Persichetti, Peter Ramsey en Rodney Rothman.

In de film wordt Miles Morales (stem van Shameik Moore) gebeten door een radioactieve spin en verandert zo in de nieuwe Spider-Man. Omdat de oude Spider-Man overleden is, vindt Miles dat hij als de nieuwe Spider-Man zijn stad moet beschermen tegen de criminelen, maar Miles heeft nog te weinig ervaring als superheld om dit succesvol te kunnen doen. Wanneer Miles Peter Parker (stem van Jake Johnson) tegenkomt, is Miles erg verbaast. Peter Parker was namelijk de oude Spider-Man, die pas was overleden. Miles leert van deze Peter Parker dat hij uit een ander universum komt en zo leert Miles over het multiversum. Het multiversum betekent dat er verschillende universums bestaan waar verschillende versies van dezelfde personen in rond lopen. Met deze informatie en Peter Parker zijn trainingen tot superheld moet Miles het opnemen tegen Kingpin Wilson Fisk (stem van Liev Schreiber), die met een machine het multiversum wil beïnvloeden en zo in gevaar kan brengen. Tijdens deze missie worden Miles en Peter vergezeld door ander versies van Spider-Man uit de andere universums. Al deze verschillende versies van Spider-Man moeten leren samen te werken om de machine van Wilson Fisk te stoppen voordat het te laat is.

Met deze Spider-Man film heeft Sony na vele pogingen eindelijk weer een goede Spider-Man film weten te maken. Door gebruik te maken van de vele verschillende versies van Spider-Man die er zijn kunnen kijkers genieten van hun favoriete versie en hoe deze zich gedraagt in de film tegenover de andere versies. Zo is de film ook leuk voor jonge en oude kijkers, want voor beide generaties zit er wel een versie van Spider-Man in waar ze zich aan kunnen relateren.

Kijkers kunnen zich ook goed aan de verschillende versies van Spider-Man relateren, omdat deze problemen hebben die mensen in het echte leven ook hebben of kunnen krijgen zoals onzekerheid of bedroeft zijn om de gemiste kansen in het leven.

Wat ze de film ook draagt, is de komedie, want alle verschillende versies van Spider-Man die in de film voorkomen, hebben ook elk hun eigen soort humor.
De oudere versies van Spider-Man hebben meer een humor die oudere kijkers eerder aanspreekt en de jongere versies doen dan weer hetzelfde voor de jonge kijkers.

De film heeft ook mooie en bijzonder animaties. Zo komt de films soms over als je naar een levend stripboek verhaal zit te kijken. Bij de animatie hebben ze ook goede op de details gelet. Zo lijken de personages waarvan je het gezicht te zien krijgt ook veel op de gezichten van de acteurs wie hun stemmen inspreken.

Het stem acteerwerk wordt ook goed gedaan door de cast. Iedere acteur die bijvoorbeeld een Spider-Man personage inspreekt doet dit op een passende of komische manier.