Godzilla vs. Kong (2021)

One will fall.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Godzilla vs Kong is de nieuwste film in de Monsterverse filmserie. De film is geregisseerd door Adam Wingard, de regisseur van The Guest en You’re Next.

In de film doet de Monarch organisatie onderzoek naar een locatie in de kern van de aarde. Bij dit onderzoek zijn ze de hulp van King Kong nodig. Wanneer ze hem uit zijn omgeving meenemen voor hun onderzoek, verstoren ze de balans in de wereld. Zo krijgen ze te maken met Godzilla, die Kong als een bedreiging ziet. Dit leidt tot een gevecht tussen de twee titanen, waar de mensheid niet meer kunnen doen dan toekijken.

Adam Wingard weet deze film samen met het verhaal van de schrijvers goed over te brengen. Zo zorgt hij voor een vermakelijke film over een gevecht tussen de twee klassieke monsters. De menselijke personages dienen ondanks dat sommige wat onnodig zijn als hulpmiddelen om het verhaal voort te brengen. Hoewel ze de meeste personages zo een functie proberen te geven, blijft het meeste vermaak komen van de gigantische monsters in de film. Vooral King Kong krijgt meer te doen in de film vergeleken Gozilla.

De effecten in de film zien er ook goed uit. Soms valt de CGI wel terug te zien waarmee de monsters in de film zijn geplaatst. Als de monsters dan voor de vermakelijke gevechten zorgen, vergeet je meer op de kleien details te letten en kun je gewoon van de amuserende monster gevechten genieten. Adam Wingard brengt de grootte van de monsters op een geloofwaardige manier over in de film ook op zo’n manier dat je ze echt kunt zien nadenken wat hun beste acties in hun gevechten zullen zijn. Verder weet hij de monsters ook wat emotie mee te geven in de film. Dit helpt je als kijker om wat meer achter bepaalde monsters te staan, waardoor je samen met andere bijna kunt kiezen welk monster jullie supporteren.

Het acteerwerk wordt door de filmcast op een passende manier gedaan. De jonge Kaylee Hottle steelt de film met haar rol als dove weesmeisje Jia. Kaylee is in het echte leven net als haar gehele familie ook echt doof. Het is bijzonder hoe ze op haar jonge leeftijd enkel met gebarentaal weet te communiceren en acteren tegenover een CGI aap, die niet eens echt in de film zit. Verder zorgt Brian Tyree Henry als een complottheorie activist voor wat komische momenten in de film. De rest van de filmcast speelt dan meer de begeleidende rollen, waarmee het verhaal en de monsters verder kunnen gaan. Er zijn wel te veel acteurs gecast. Als sommige personages niet in de film zaten, zou het de film niet veel verandert hebben.