Sonic

Sonic (2020)

Gotta. Go. Fast.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Sonic the Hedgehog is een nieuwe familie avonturen film geregisseerd door Jeff Fowler, de regisseur van de korte film Gopher Broke.


Tom en Sonic
In de film vindt de plaatselijk agent Tom Wachwiski (James Marsden) de kleien blauwe egel genaamd Sonic (stem van Ben Schwartz) die speciale super snelheid krachten heeft. Tom leert dat Sonic zich al een tijd op aarde bevindt, omdat hij zijn eigen wereld moest verlaten. Wanneer de overheid leert dat er een buitenaards wezens zich op de aarde bevindt, schakelen ze de hulp in van de wat vreemde Dr. Ivo Robotnik (Jim Carrey). Na het onderzoek dat Robotnik heeft gedaan naar Sonic leert hij dat hij gebruik kan maken van Sonic zijn krachten om de wereld te kunnen overnemen. Als Tom en Sonic leren wat Robotnik zijn plannen zijn, moeten ze hem zien te stoppen voor hij de wereld gevaar kan brengen.

De eerset uiterlijk en zijn aangepaste.

Deze film zou oorspronkelijk al eerder in de bioscopen gaan draaien, maar na de eerste trailer van de film kregen de mensen te zien hoe Sonic eruit zou gaan zien. De filmcrew probeerde Sonic meer op een nieuwe realistisch manier neer te zetten, maar deze nieuwe uiterlijk van Sonic kreeg al snel veel slechte online kritiek. Toen heeft de filmcrew besloten om Sonic een nieuw uiterlijk te geven zodat de fans van de oude games hem meer terug kunnen herkennen in de film. Hierom is de film wat later uitgebracht. Zo hebben ze van deze film uiteindelijk toch een leuke familiefilm weten te maken, die ze ook hebben weten te vullen met verwijzingen naar de games en cartoon voor de fans.

De effecten bevinden zich ook wat meer op een kinderniveau, want oudere kijkers kunnen wel terug zien dat Sonic en de apparaten van Robotnik met CGI in de film zijn geplaatst. Verder hebben ze de film ook leuk gevuld met kinderlijke humor, maar oudere kijkers kunnen er ook wel van genieten.

Ben Schwartz weet het stem acteerwerk voor Sonic ook op een goede manier neer te zetten. Samen met James Marsden weet hij goed over te komen as een soort politie duo. Jim Carrey steelt de film als de schurk Dr. Robotnik. Hij komt in deze film weer over zoals hij in zijn komedies uit de jaren 90 ook deed.