Mary Poppins Returns

Mary Poppins Returns (2018)

In a place we hold dear, where wonder once lived... but soon from above, a new story begins.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Mary Poppins Returns is het 54 jaar latere vervolg op van de eerste Mary Poppins film. Dit vervolg is geregisseerd, deels geschreven en geproduceerd door Rob Marshall, de regisseur van Chicago en Into the Woods.

De film speelt zich af in Londen tijdens een economische depressie waar de opgegroeide Michael (Ben Whishaw) en Jane Banks (Emily Mortimer) net een tragische gebeurtenis hebben meegemaakt. Mary Poppins (Emily Blunt) keert hierom terug om hun en de kinderen te helpen tijdens deze zware tijden. Zo probeert Mary Poppins op haar magische wijze samen met de lantaarnopsteker Jack (Lin-Manuel Miranda) plezier terug te brengen in het leven van de Banks familie.

Met deze film hebben ze weer een mooie vermakelijke film gemaakt, die de bijzondere momenten van de eerste film op een eigen manier weet na te doen. Zo probeert deze film op de oude manier met meer moderne humor en gebeurtenissen passend over te komen voor de nieuwe generatie. Toch proberen ze ook bepaalde dingen en situaties terug te brengen waar de oudere generatie die bekend zijn met het eerste deel dan ook weer van kunnen genieten. Zo kan de film voor hun bekend, maar toch vermakelijk overkomen.

De komedie in de film is ook leuk voor zowel de oude als de jonge generatie. De oude generaties kan weer genieten van Mary Poppins haar bijzonder manier waarop ze met de kinderen omgaat en de jonge generatie kan dan genieten om hoe de kinderen reageren op Mary Poppins haar manieren en acties. De film heeft verder ook wat sneue dramatische momenten die Mary Poppins op haar manier probeert te verhelpen. Zo heeft de film ook een goede mix van drama en komedie.

De effecten zien er ook weer goed uit in de film. Voor mensen die bekend zijn met de eerste film kunnen bepaalde momenten wel als bekend overkomen, maar het blijft toch vermakelijk om deze scenes zo in een modern jasje te kunnen herleven.
Zo kunnen bepaalde scenes voor de jonge generaties als bijzonder overkomen door de manier waarop ze in de film naar voren worden gebracht. Zo kunnen oudere kijkers als ze met hun kinderen of kinderen uit hun familie zichzelf misschien terug herkennen aan de manier waarop de kinderen nu op deze film reageren zoals ze vroeger zelf reageerde op de eerste film. Zo kan deze film een vermakelijke film zijn om met het gezin of met de familie te bekijken tijdens de feestdagen om zo te kunnen genieten van de terugkerende Disney magie.

De film is ook gevuld met leuke muziek en liedjes waar beide generaties ook van kunnen genieten. Ze zijn helaas niet zo goed of pakkend zoals de muziek en liedjes uit de eerste film, maar wanneer een liedje begint in de film kun je als kijker wel op de beat mee tikken met je voet of vinger. De gehele cast van de film zijn dan helaas ook niet de beste zangers, want bij sommige klinken de hoge noten wel wat vals.

Ondanks wat valse noten wordt het verdere acteer, zang en dans werk wel goed gedaan door de gehele cast. De nieuwe cast die de gelijke rollen uit de oude film neerzetten in deze film doen dit gelukkig ook op hun eigen manier en kopiëren zo niet op een simpele manier de rollen uit de oude film. Emily Blunt zet haar rol als Mary Poppins goed op een eigen manier neer. Wel op een respectvolle manier tegenover Julie Andrews die de oude rol van Mary Poppins speelde. Lin-Manuel Miranda komt wel wat teveel over als een kopie van Dick Van Dyke uit de eerste film, maar Dick Van Dyke heeft gelukkig een cameo in deze film om te laten zien hoe goed hij het deed in de eerste film. Het is wel een bijzonder iets om hem op 93-jarige leeftijd nog zo te zien acteren en te zien dansen in deze film.