Noelle

Noelle (2019)

Saving Christmas together? Oh, joy.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Noelle is een nieuwe familie fantasie kerst komedie geregisseerd en geschreven door Marc Lawrence, de regisseur van Two Weeks Notice en Music and Lyrics.

In de film is het de beurt aan de zoon van de Kerstman Nick Kringle (Bill Hader) om de kerst viering en cadeaus voor de kinderen te verzorgen. Nick is er onzeker over hoe hij dit moet doen en raakt gestrest. Zijn zus Noelle Kringle (Anna Kendrick) adviseert hem om het daarom even rustig aan te dienen zijn rust te pakken.

Als Nick dan zoek raakt, krijgt Noelle de schuld van zijn verdwijning. Ze moet hem zien te vinden voordat het kerstfeest officieel begint, want als ze hem niet op tijd vindt en voorbereidt, moet ze zelf ervoor zien te zorgen dat ze als de nieuwe Kerstman alles ziet te regelen voor het kerstfeest en dat alle kinderen hun kerstcadeaus op tijd krijgen.

Dit is een leuke nieuwe kerstfilm om met het gezin te bekijken, maar de film is wel meer bedoelt voor jongere kijkers. Voor volwassen kijkers kan de film wat bekend en voorspelbaar overkomen. Om het met het hele gezin een leuke kerstfilm te bekijken kun je beter een klassieker zoals Elf, The Santa Clause of Home Alone terug kijken.
De film heeft verder ook niet echt de kwaliteit van een bioscoop film wat verklaard waarom Disney ervoor gekozen heeft om de film op hun nieuwe streaming service Disney+ te zetten.

DE effecten zien er ook meer uit als effecten die je tegenwoordig eerder in een minder film terug ziet dan een echte familie of bioscoopfilm. Volwassen kijker kunnen zien dat de dieren, ondanks dat ze schattig kunnen overkomen met CGI in de film zijn geplaatst. Jongere kijkers zal dit minder opvallen en kunnen zo meer genieten van de dieren en wat ze doen in de film.

Anna Kendrick levert leuk en passend acteerwerk in de hoofdrol van deze film. ZE komt leuk over als een positief iemand die voor het eerst naar de echte mensen wereld gaat en zich hier als een vis op het droge voelt. Zo weet ze voor wat komische momenten te zorgen in de film. Bill Hader doet het ook leuk in de film, maar hij heeft niet zo'n grote rol, omdat zijn personage voor een groot deel van de film vermist is.