Fast & Furious 9

Fast & Furious 9 (2021)

Fast Family Forever

Reviews (2)

Milanfilm1

Avatar

In Fast & Furious 9 gaat het verhaal van jouw favoriete Fast & Furious helden verder. Dom leidt een rustig bestaan met Letty en zijn zoon, maar hij moet de fouten uit zijn verleden onder ogen zien als hij zijn familie wil beschermen. No matter how fast you are, no one outruns their past.

No matter how fast you are, no one outruns their past. Fast & Furious 9 is het negende hoofdstuk uit de Fast & Furious saga, die al twintig jaar bestaat en wereldwijd al meer dan $5 miljard heeft opgebracht. Dominic Toretto (Vin Diesel) leidt een rustig bestaan samen met Letty (Michelle Rodriguez) en zijn zoontje Brian. Beiden weten dat het gevaar altijd op de loer ligt. Dit keer heeft de dreiging te maken met het verleden van Dom. Hij moet de fouten uit zijn verleden onder ogen zien als hij zijn familie wil beschermen. Zijn crew komt weer samen om een van de meest gevaarlijke huurmoordenaars en high-performance drivers ooit te stoppen. Wanneer blijkt dat dit Doms verdwenen broer Jakob is, (John Cena) wordt deze levensbedreigende situatie nog ingewikkelder. De regie van Fast & Furious 9 is in handen van Justin Lin.

Het verhaal spreekt mij erg aan. Het 9e deel is een vooruit gang op het 8e. Een duik in het verleden is erg intressant, ik leef al heel me leven met deze film karakters en om wat meer 'backround' infromatie te krijgen is erg gaaf. Daarnaast is de cast fantastisch, John Cena knalt in de vurige film. Helaas keerde Helen Mirren erg telleurstellend terug. Ik had er meer van verwacht, ook Han (Aka Sung Kang) was overbodig. Dat had van mij niet gehoeven. De actie is erg goed, je merkt dat Justin Lin terug is. Al had dat ruimtetripje niet gehoeven voor mij. Ik kijk uit naar de volgende...

Mr.Movies

Avatar

Fast & Furious 9 is de nieuwste film uit de Fast & Furious serie. Deze film is geregisseerd deels geschreven en geproduceerd door Justin Lin, die ook eerdere Fast & Furious films heeft geregisseerd.

In deze film wordt Dominic Toretto (Vin Diesel) door zijn verleden achtervolg wat zijn rustige leven in gevaar brengt. Zijn verdwenen broer Jakob (John Cena) zorgt voor levensbedreigende situaties voor Dom en de rest van de wereld. Dom heeft de hup van zijn crew nodig om te op te nemen tegen zijn broer, om zo zijn familie en de rest van de wereld te beschermen.

De Fast & Furious films zijn bekend van de vermakelijke, maar ongeloofwaardige acties scenes. Schrijver Chris Morgan, die vanaf het tweede deel bij de scripts van de films betrokken was, wist de films acceptabel te houden. Als kijker moest je dan wel de actiescènes met een korreltje zout nemen. Omdat Chris Morgan niet met het script van deze film betrokken is, is het door de regisseur en andere onbekende schrijvers geschreven. Dit valt aan de film terug te zien, want al probeer je sommige momenten niet te serieus te nemen, blijven ze moeilijk aanvaardbaar. Deze film komt zo meer over als een fabuleuze sciencefictionfilm. Al kun je als fan proberen te genieten van deze film verliest het toch wel de vermakelijkheid die de andere Fast & Furious films hadden.

De toekomstige film die gepland staat voor de serie en mogelijke andere films kunnen moeilijk het plezier van de serie terugkrijgen. Misschien lukt dit als Chris Morgan zich weer met de films bezig houdt, anders lijkt de serie zijn dieptepunt bereikt te hebben. De film verliest zijn aanvaardbare belachelijkheid, waardoor je met een bespottelijke film eindigt net zoals bij andere filmseries die te lang door zijn gegaan.

Ondanks dat de actiescènes ongeloofwaardig zijn, weet Justin Lin ze wel op een passende manier over te brengen, alleen niet zo goed als hij in zijn andere geregisseerde Fast & Furious films heeft gedaan.

De gehele filmcast laat wel zien dat ze plezier hebben gehad met het maken van deze film, maar verder leveren ze geen bijzonder acteerwerk. In de andere films van de serie komen ze wel wat beter naar voren. Een probleem van de filmcast is ook de grootte, want vele acteurs uit de serie hebben een grote of kleine rol in deze film, maar sommige komen ook wat als onnodig over. Zo eindig je met veel personages die even leuk zijn voor de fans om terug te zien, maar verder hebben ze weinig waarde in de uiteindelijke film. Sommige personages die in voorgaande films dood zijn gegaan weten ook op een wat onduidelijke manier terug te keren in de filmserie. Zulke beslissingen maken de film alleen maar meer onrealistische. Zelfs Vin Diesel zijn personage is op een manier geschreven die wat ingaat tegen hoe hij in de andere films van de serie overkomt.