The Ritual (2017)

Reviews (1)

Nille

Avatar

Laatst heb ik de film The Ritual gezien, persoonlijk houdt ik eigenlijk niet heel erg van horrorfilms. De film begon heel duidelijk voor mij, het ging over een vriendengroep van 5 jongens. 2 van die jongens waren in een winkel, waar ondertussen een overval bezig was. De overvallers bemoeien zich uiteindelijk ook met hun, Luke weet zich nog te verstoppen achter een kast, Robert niet. Het komt zo ver dat Robert uiteindelijk neer word geschoten.
Een paar maanden later, gaan ze naar Schotland, maar niet met de auto, maar op een echte tocht. Om een heel stuk af te snijden, besluiten ze via het bos te gaan, wat ze uiteindelijk beter niet hadden moeten doen. Als ze in het bos zijn, is er nog niks aan de hand, totdat ze tegen een opgehangen hert aanlopen. Hier schrikken ze erg van maar ze besluiten toch door te gaan. Een voor een gebeurd er iets verschrikkelijks met een van de jongens, die ze dan uiteindelijk precies, op dezelfde manier hangend tegenkomen.
Persoonlijk snap ik niet helemaal het verhaal van deze film, het draad.
Uiteindelijk gaat het om Luke, hij krijgt ook bij elk moment dat het ' monster ' (god van het bos eigenlijk) aanwezig is, een flashback naar het moment met Robert in de winkel.