The Possession of Hannah Grace (2018)

The most frightening thing about an exorcism is what happens next.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Possession of Hannah Grace is een nieuwe horror thriller geregisseerd door Diederik Van Rooijen, de regisseur van Daglicht en Taped.

In de film is ex-agent Megan Reed (Shay Mitchell) klaar met haar revalidatieproces als ze zich aangemeld in de nachtdienst bij een mortuarium om een vriend te helpen.
Nadat er een nieuw lichaam van het jonge meisje Hannah Grace (Kirby Johnson) wordt binnengebracht in het mortuarium, die volgens de verhalen bezeten was door een kwade geest begint Megan vreemde dingen te zien. De andere mensen in het mortuarium denken dat Megan als ex-alcohol en drugsverslaafde nog niet helemaal genezen is en nemen haar verhalen daarom niet zo serieus. Megan begint zo zelf ook te twijfelen of wat ze allemaal ziet wel echt is.
Wanneer de andere mensen van het mortuarium dan verdwijnen en Megan later hun dode lichamen vindt, leert ze dat het lichaam van Hannah Grace nog steeds bezeten wordt door iets onmenselijks. Dit moet ze zien te stoppen voordat ze zelf ook wordt gedood door de kwade geest.

Deze film is al voor twee jaar in de werking, maar werd door problemen steeds weer stil gelegd. Toen ze een regisseur en producers hebben kunnen regelen, die wat aanpassingen hebben aangebracht, heeft de studio toch besloten de film eind november uit te brengen in de bioscoop. Toch hadden ze er beter voor kunnen kiezen om deze film uit te brengen bij een online streamingdienst zoals Netflix.

Deze film duur maar 86 minuten, maar voelt wel langer aan door het slome tempo van de film. De kwade geest in het lichaam van Hannah Grace doet pas echt enge dingen tijdens de tweede helft van de film. De eerste helft wordt de film meer gevuld met valse jump scares of flauwe streken van de kwade geest.
Zo is de film verder ook veel gevuld met horror clichés, die in andere horror geestuitdrijving films al eerder en beter gedaan zijn. Zo kan deze film voor mensen die bekend zijn met zulke horror films als erg bekend en voorspelbaar overkomen. De film The Autopsy of Jane Doe van vorig jaar had ongeveer eenzelfde soort verhaal, maar wist het beter te vertellen en te weergeven in de film.

De film heeft wel goede make-up effecten, die helpen met het realistischer overbrengen van het verhaal. Helaas worden deze make-up effecten halverwege de film vervangen door mindere CGI effecten, waardoor het realisme van de film weer verloren raakt. Aan het einde van de film kruipt de kwade geest in het lichaam van Hannah Grace als een soort Gollum over de muren, maar door de mindere effecten komt dit eerder komisch over dan echt eng

Hoofdrolspeelster Shay Mitchell doet het aardig in de hoofdrol van de film, maar komt verder niet bijzonder over. Beginnende actrice Kirby Johnson krijgt met deze film wel een goede kans om te laten zien wat voor acteerwerk ze in horror films kan leveren. Als de CGI effecten eenmaal in de film naar voren komen, verliest ze deze kans wel omdat ze als actrice zo minder hoeft te doen. De rest van de cast doet verder ook niets bijzonders en dienen eigenlijk alleen als mogelijke slachtoffers voor de kwade geest in de film.