Malignant (2021)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Malignant is een nieuwe horror thriller geregisseerd deels geschreven en geproduceerd door James Wan, de regisseur van The Conjuring en Insidious.
In de film krijgt Madison (Annebelle Wallis) last van aparte kwellingen, waarin ze visioenen ziet van moorden die worden gepleegd. Madison denkt zo last te hebben van aparte nachtmerries, maar als ze leert dat de mensen uit haar visioenen echt om het leven zijn gekomen, deelt ze haar verhaal met haar zus. Samen besluiten ze de politie te informeren, maar worden hier niet echt serieus genomen. Wanneer Madison ontdekt dat de slachtoffers allemaal met haar jeugd te maken hebben, probeert ze mogelijke nieuwe slachtoffers te vinden. Hiermee probeert ze de politie te informeren om nieuwe slachtoffers te voorkomen, maar de mysterieuze moordenaar lijkt haar steeds een stap voor te zijn.
Met deze film maakt James Wan een comeback als horrorregisseur, want sinds 2016 heeft hij ervoor gekozen om andere genrefilms te regisseren. Ondanks dat hij deze films ook goed heet geregisseerd, blijft hij meer een creatieve expert met hoe hij zijn horrorfilms regisseert. Zo brengt hij je als kijker bij deze film vanaf het begin in twijfel over wat voor soort horrorfilm je krijgt te zien.
Bij deze film heeft James Wan het verhaal samen geschreven met zijn echtgenote Ingrid Bisu en Aleka Cooper, die meer bekend is van het schrijven van tv-afleveringen. Dat zijn medeschrijvers aan de beginnende kant zijn valt helaas wel terug te zien aan het verhaal van deze film. Ze komen met een interessant idee, maar dit idee mist helaas wel een duidelijke uitwerking. James Wan brengt de horror aspecten goed in beeld waar de visioenen van het hoofdpersonage op een mooie manier van ruimte veranderen.
Op het idee na mist deze film unieke horrormomenten, want vele momenten uit deze film komen wat gekopieerd over uit andere James Wan horrorfilms of andere klassiekers. Voor horrorfans kan het vermakelijk zijn sommige van deze momenten te herkennen, maar uiteindelijk mist de film zo wel originele eigen horrormomenten. De momenten kunnen door dit gebrek voor horrorkenners ook wat voorspelbaar overkomen.
Voor hoofdrolspeelster Annabelle Wallis is dit de tweede keer dat ze in een horrorfilm speelt, die door James Wan is geproduceerd. Ze speelde in 2014 in de horrorfilm uit de Conjuring serie Annabelle. In deze film kwam ze niet zo sterk naar voren, maar deze film was ook geregisseerd door een mindere regisseur. Onder het regie van James Wan komt ze gelukkig wat beter naar voren. Soms levert ze bepaalde reacties nog wel wat op een te overdreven manier. Hierdoor kun je als kijker uit het verhaal worden gehaald en besef je weer dat je naar een film zit te kijken. Om de film wat beter over te brengen hadden ze een andere actrice voor de hoofdrol kunnen casten. De rest van de filmcast levert passend acteerwerk, maar dankzij het script maken hun personages soms aparte beslissingen wat de film minder geloofwaardig kan maken.