The War with Grandpa

The War with Grandpa (2020)

Old school vs. new cool.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The War with Grandpa is een nieuwe komedie familiefilm geregisseerd door Tim Hill, de regisseur van The SpongeBob movie: Sponge on the Run en Garfield 2.

In de film moet opa Ed (Robert De Niro) uit voorzorg weer bij zijn dochter Sally (Uma Thurman) gaan wonen. Hier krijgt hij de kamer van haar zoon Peter (Oakes Fegley) en hij moet dan naar de zolder verhuizen. Ondanks dat Peter van zijn opa houdt, wil hij wel graag zijn eigen kamer terug. Met hulp van zijn vrienden bedenk Peter plannetjes om zijn opa uit zijn kamer te verjagen. Wanneer Ed door heeft waar Peter mee bezig is, slaat hij op zijn eigen irritante manier terug Zo ontstaat er een strijd tussen opa en kleinzoon, om wie de ander als eerst het meest kan irriteren en zo de slaapkamer weet op te eisen.

Tim Miller is bekend als een van de bedenkers van de animatie serie SpongeBob SquarePants en verder als regisseur van animatie films. De kinderlijke SpongeBob humor brengt hij ook veel terug in deze film. Zo komen veel momenten wel wat ongeloofwaardig over, maar toch weten deze momenten voor vermakelijke scenes te zorgen voor jongere kijkers. Als je als oudere kijker naar deze film gaat, kun je er beter niet met te serieuze gedachten naartoe gaan voor een vermakelijkere tijd. Mocht je dan nog steeds fan zijn van de SpongeBob serie of het soort humor dat in de serie voorkomt dan kun je ook wel om bepaalde komedie momenten in deze film lachen, of kun je ze tenminste wat meer waarderen.

Het acteerwerk wordt door de jongere cast aardig gedaan, maar bij sommige kun je wel terug zien dat ze nog beginnende acteurs zijn. Jonger publiek kan wel wat meer genieten en zich relateren aan de jonge cast. Van de jonge cast komt T.J. McGibbon, die een vriendin van Peter speelt wel het beste naar voren. Toch zorgt de oudere cast voor het meest komische werk in de film en dan vooral voor oudere kijkers. Robert De Niro heeft wel eens beter komedie acteerwerk geleverd in zijn andere komedies, maar met de Hulp van acteurs als Cheech Marin en Christopher Walken zorgt hij voor goede komische momenten in de film. Rob Riggle, die wel meer bekend is als komedie acteur komt samen met Uma Thurman wel wat minder over in deze film.