Chaos Walking (2021)

No one escapes the noise

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Chaos Walking is een nieuwe Sci-Fi avonturen film geregisseerd door Doug Liman, de regisseur van The Bourne Identity en Edge of Tomorrow.

De film speelt zicht af in de toekomst op een nieuwe planeet waar alle vrouwen zijn verdwenen en alle mannen getroffen zijn door een bizarre kracht genaamd ‘The Noise.’ Hierdoor zijn de gedachtes van alle mannen te horen. De jonge Todd Hewitt (Tom Holland) heeft moeite om zijn gedachtegang onder controle te houden. Wanneer hij dan de neergestorte ruimte meid Viola (Daisy Ridley) vindt, probeert hij haar te helpen. Hiervoor moet hij haar defecte ruimteschip zien te verbergen en haar naar een locatie brengen, waar ze contact op kan nemen met haar mensen. Om hier te komen moeten de twee een reis afleggen door gevaarlijke landschappen en dit alles terwijl Viola de gehele reis steeds kan horen wat Todd aan het denken is.

Het maken van deze film heeft wat tijd gekost, want de film is tijdens productie van regisseur en schrijvers gewisseld. Hierdoor moesten scenes opnieuw gefilmd worden, maar door de drukke schema’s van de filmcast hebben deze heropnames flink wat tijd gekost. De uiteindelijke film is zo chaotisch geworden. De film springt vaak van scene naar scene, heeft losse scenes waar je personages alleen ziet lopen en andere personages duiken ineens op in scenes. De film mist ook uitleg over bepaalde dingen die ineens in de film gebeuren.

De effecten die gebruikt zijn om de gedachtegangen van de verschillende mannelijke personages in beeld te brengen, zien er ook onrealistische uit. Bij elk personage wordt namelijk een gekleurde rookwolk getoond, waarin zijn gedachtes te zien zijn. Dit idee zorgt soms voor wat komedie als Daisy Ridley kan horen wat Tom Holland zijn personage denkt. Verder kan dit wel tot verwarring, of afleiding zorgen bij je als kijken. Vooral wanneer dit bij verschillende personages tegelijk gebeurd. Zo lijkt het of er verschillende, gekleurde vuurwerk rookbommen tegelijk af gaan. Voor dit idee hadden ze beter een andere methode kunnen kiezen zoals ze bijvoorbeeld de telepathische krachten van Professor Xavier gedaan hebben in de X-Men films.

Het acteerwerk wordt wel goed gedaan door de filmcast, maar de meeste van de cast hebben wel in betere films gespeeld. Door de chaotische manier waarop de film in elkaar gezet is, komt de relatie tussen Daisy Ridley en Tom Holland ook niet zo sterk naar voren. Mads Mikkelsen, die de schurk in de film speelt krijgt verder ook niet veel om mee te werken in de film.