Hell Fest

Hell Fest (2018)

Fun Getting In. Hell Getting Out.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Hell Fest is een nieuwe horror film geregisseerd door Gregory Plotkin, de regisseur van Paranormal Activity: The Ghost Dimension.
In de film wordt Natalie (Amy Forsyth) door haar vriendengroep uitgenodigd om gezamenlijk het Halloween-pretpark Hell Fest te bezoeken. In dit park loopt het personeel verkleed rond in enge Halloween kostuums om de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Onder het personeel bevindt zich echter iemand die niet echt voor het park werkt, maar hier verkleed echt de bezoekers op gruwelijke wijze vermoord zonder op te vallen bij de rest van het publiek. Als de vriendengroep steeds kleinere begint te worden, begint Natalie zich af te vragen of alle gebeurtenissen allemaal nog wel echt bij de show horen.
Deze film komt echt over als een soort eerbetoon aan de vroegere slasher horror films uit de jaren 80. Zo is dit een vermakelijke film voor fans van slasher horror films. Zo komt de film wel wat traag van gang, maar wanneer het verhaal zich eenmaal afspeelt in het Halloween-pretpark begint de spanning pas echt.
Het pretpark komt realistisch over alsof je beelden krijgt te zien van bijvoorbeeld een avond tijdens de Walibi Fright Night. Dit komt vooral dankzij de film decoratie van de set en het personeel dat in enge Halloween kostuums rondloopt en in het beeld tevoorschijn springt om de bezoekers van het park, maar ook de kijkers van de film te laten schrikken. Zo gebruikt deze film een goede en meer aanvaardbare rede om met de jump scares in de film weg te komen. De film is zo extra griezelig, omdat je als kijker net zoals de personages in de film haast nooit zeker weet of de enge dingen en gebeurtenissen bij het pretpark horen of als de moordenaar van de film er iets mee heeft te maken. Zo weet de film een goede enge onzekerheid te creëren voor je als kijker van de film. Op het einde van de film lopen de gebeurtenissen wel steeds wat precies te goed voor de personages van de film, dit gaat wel weer wat tegen het realisme van de film in. De film eindigt wel op een manier, die je als kijker wat apart kunt gaan vinden. Zo kun je het einde als juist meer beangstigend aanvaren of juist als iets doms.
De cast van de film bestaat ook meer uit onbekendere acteurs, die meer in kleine films of tv-series hebben geacteerd. Ze zetten hun rollen ondanks dit wel goed neer in de film als de typische personages die je wel eens eerder in een slasher horror films hebt kunnen zien. De moordenaar van de film komt ook goed over in de film. Hij komt over als een klassieker moordenaar zoals Michael Myers of Jason Voorhees, die in de jaren 80 slasher films speelde.