Captive State

Captive State (2019)

Ten years ago, they took our planet. Today, we take it back.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Captive State is een nieuwe Sci-Fi thriller geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door Rupert Wyatt, de regisseur van Rise of the Planet of the Apes en The Escapist.

In de film is een wijk in Chicago voor al bijna een decennium overgenomen door buitenaardse wezens. Hier worden mensen gevangen gehouden. De mensen worden geobserveerd door de buitenaardse wezens, die de mensen kunnen volgen via gps-chips die ze bij de inwoners van de wijk hebben ingebracht.
Ondanks al deze tegenslagen probeert een groep verzetsstrijders toch de macht terug te krijgen. Ze leren al snel dat dit lastiger gaat worden dan ze eerst dachten, want vele mensen zijn trouw aan de buitenaardse wezens en werken de verzetsgroep zo erg tegen.

Deze buitenaardse invasie film heeft een interessant begin. Helaas gaat de intro in een snel tempo voorbij, waardoor je de echte duidelijkheid rondom de invasie mist. Hierna verandert de film in een goedkope Sci-Fi invasie film met vele cliché gebeurtenissen en buitenaardse geluiden, die wel eens eerder in andere Sci-Fi film zijn voorgekomen. Het tempo neemt ook af na het begin en de film gaat nu meer over de verzetsstrijders die plannen wat ze tegen de buitenaardse wezens kunnen doen. Mensen die connecties hebben met de buitenaardse wezens houden de verzetsstrijders in de gaten en proberen hun plannen steeds weer te saboteren.
Als je niet goed opblijft letten kun je op een moment ook niet meer duidelijk meekrijgen wie nou aan welke kant staat. De film wordt door deze momenten ook wat langdradiger vergeleken met hoe het begon. De gebeurtenissen in de film kunnen voor mensen die bekend zijn met Sci-Fi films soms wat bekend of voorspelbaar overkomen.

De effecten zien er ook onduidelijk en goedkoop uit, want de buitenaardse wezens zijn nauwelijks duidelijk terug te zien. Wanneer de buitenaardse wezens namelijk in de film voorkomen zijn de scenes slecht belicht. Zo komt de film over als de film Aliens vs. Predator 2 - Requiem.
Het lijkt wel alsof de filmmakers hiervoor gekozen hebben zodat je als kijker niet terug kunt zien hoe slecht en goedkoop de buitenaardse wezens erg eigenlijk uit zien. Er is eigenlijk maar één echte scenes waar je een buitenaards wezens kunt zien en deze komt wat over als een goedkope versie van de Terminator.

Het acteerwerk wordt ook niet zo goed gedaan. John Goodman lijkt de enige te zijn die toch nog een beetje zijn best probeert te doen in de film. Van de andere personages krijg je alleen hun onderlinge relaties met elkaar te weten, maar verder zit er niet echt iets van een ontwikkeling in hun personages. Soms verdwijnen de personages ook ineens uit de film en komen pas weer terug als ze nodig zijn om het verhaal verder vooruit te helpen.