discussie

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Deze film wordt redelijk hoog gewaardeerd. Hij is op zich wel sfeervol: een lijkschouwer en zijn zoon die autopsie moeten verrichten op een 's nachts binnengebracht, ongïdentificeerd meisje dat op een plaats delict is gevonden. Het politie-onderzoek waar de film mee begint lijkt verder weinig verbinding te hebben met deze persoon die hier schijnbaar bij toeval wordt ontdekt tijdens het onderzoek. Dit vind ik al een vrij zwakke basis.
Het probleem vind ik vooral dat de film heel traag op gang komt. De eerste veertig minuten worden besteed aan de autopsie (iets wat in de meeste films een korte scène is), en dit is op zich wel eens wat anders, maar het is totaal niet spannend. Afgezien van een vreemde reflectie in een spiegel en de kat die ineens overlijdt, gebeurt er niks.
Gelukkig komt de film daarna wel op gang, het middenstuk is het spannendst als de zaken in het mortuarium escaleren en de algehele dreiging sterker wordt.
Toch mist de film de urgentie die een ware horrorfilm nodig heeft, je hebt nooit een gevoel van werkelijk gevaar: het zijn meer een verzameling verontrustende gebeurtenissen en de film kent ook geen sterk uitgewerkte plot of goede twists. Er wordt wel gehint naar wat er aan de hand is. maar het precieze hoe en waarom wordt niet uitgewerkt, waardoor de film uiteindelijk onbevredigend eindigt - met dat overgebruikte cliché van vele horrorfilms, dat laatste shot dat laat zien dat de dreiging nog niet helemaal voorbij is en weer terug kan komen.