Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Pokémon Detective Pikachu is een nieuwe live-action avonturen film geregisseerd en deels geschreven door Rob Letterman, de regisseur van Goosebumps en Shark Tale.

De film gaat over en wereld waar mensen Pokémon vangen en trainen, maar in Ryme City leven de mensen en Pokémon naast elkaar. De 21-jarige Tim Goodman (Justice Smith) heeft weinig met Pokémon, maar gaat toch naar Ryme City om zijn vermiste vader te zoeken.
In zijn vaders appartement komt Tim Detective Pikachu (stem van Ryan Reynolds) tegen, die hij vreemd genoeg kan verstaan. Detective Pikachu is ook opzoek naar Tim zijn vader. Verder is hij ook verslaafd aan koffie en lijdt hij aan geheugenverlies. De twee moeten nu zien samen te werken om Tim zijn vader op te sporen en te ontdekken waar hij is gebleven.

Met deze film kunnen oude en jonge fans van Pokémon hun (jeugd)droom herleven, want vele Pokémon fans fantaseerde of fantaseren nog steeds over het worden van een Pokémon trainer. Pokémon fans komen uit verschillende hoeken, want de ene is geïnteresseerd in Pokémon geraakt door het kaartspel of de videogame terwijl andere weer bij Pokémon zijn gekomen dankzij de tv-serie of de films. Zo kunnen zowel jonge als oude kijkers dingen van deze film terug herkennen en hier wat meer van genieten. Zo kan dit een goede gezin of familie film zijn als er vele Pokémon fans in de familie zitten. Voor oudere kijkers kan de plottwist op een moment wel wat voorspelbaar worden, maar gelukkig verpest dit de verdere film niet voor ze.

Verschillende generaties kunnen ook de verschillende generaties Pokémon terug herkennen in de film. Zo zijn oudere kijkers waarschijnlijk meer bekend met de eerste 150 Pokémon terwijl jongere kijkers de modernere Pokémon misschien beter kennen. De film is ook gevuld met verwijzingen naar dingen uit de videogames en tv-serie.

De film heeft goede effecten. De meeste Pokémon komen goed en realistisch over. Bij een paar valt wel duidelijker terug te zien dat ze met CGI in de film zijn geplaatst, maar dit komt meestal door de aparte vormen die deze Pokémon hebben. De Pokémon weten de film wel te dragen met hun aanwezigheid in de film, want de menselijke personages komen verder niet zo bijzonder over.

Ondanks dat de menselijke personages niet zo bijzonder overkomen, wordt het acteerwerk wel goed gedaan. Justice Smith en Kathryn Newton weten het grotendeels geloofwaardig over te brengen terwijl ze veel met niet aanwezige CGI personages en wezens moeten zien te acteren.

Ryan Reynolds blijft de film toch wel dragen met zijn stem acteerwerk als Detective Pikachu. Hij weet net zoals hij deed als Deadpool vele komische opmerkingen over het verhaal of de gebeurtenissen te maken. Dit weet hij op een goede kindvriendelijke manier te doen. Er zitten wel wat verborgen volwassen grappen in de film verwerkt, maar deze zullen kinderen niet echt opmerken of begrijpen.