Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Spider-Man: Far from Home is het vervolg van Spider-Man: Homecoming uit 2017 en het vervolg van de gebeurtenissen in de laatste Avengers film Avengers Endgame van een paar maanden geleden. Deze film is weer geregisseerd door Jon Watts, die ook Spider-Man: Homecoming heeft geregisseerd.

In de film gaat Peter Parker (Tom Holland) samen met zijn klasgenoten op vakantie naar Europa. Hier probeert Peter zijn superhelden taak als Spider-Man achter hem te laten en probeert hij een kans te maken met MJ (Zendaya).
Helaas wordt Peter toch gestoord tijdens zijn vakantie door Nick Fury (Samuel L. Jackson), die hem verteld over mysterieuze aanvallen in verschillende Europese landen. Nick Furt onderzoekt en werkt samen met Quentin Beck (Jake Gyllenhaal), die zelf ook als held onder de naam Mysterio tegen de gevaren van de elementen vecht. Spider-Man moet nu samenwerken met Mysterio om deze elementen te verslaan en de Europese landen te beschermen.

Deze film speelt zich weer af als een echte Spider-Man film waar het begint met het tiener leven van Peter Parker en alle tieners problemen waar tieners tegenwoordig ook mee te maken hebben. Naast zijn normale tiener problemen, gaat Peter ook om met de problemen van zijn superhelden identiteit als Spider-Man. Omdat Peter een vakantie probeert te nemen van zijn superhelden werk, begint deze film als een romantische komedie. Op wat actie in het begin na begint de echte actie midden in de film wanneer Spider-Man Mysterio ontmoet.
Door deze opbouw van de film krijgen kleinere personages wat meer de kans om beter in de film naar voren te komen. Ook kan er zo wat worden gewerkt aan de relatie tussen Peter en MJ. Zo hebben ze de rollen van Peter Parker en Spider-Man goed kunnen verdelen in deze film.

De film is ook weer gevuld met vele komische momenten, maar vooral in het begin kiezen ze ervoor om wat te veel gebruik te maken van de komedie. Vele wat de extra personages zoals de leraren die met de leerlingen mee zijn gegaan zorgen zo voor kleinere komische momenten die helaas niet altijd evengoed aanslaan bij het publiek.

De effecten in de film zien er ook goed uit. De elementen wezens waar Spider-Man en Mysterio tegen vechten komen mooi en geloofwaardig over. Ze maken ook goed gebruik van de verschillende Europese locaties waar het verhaal zich afspeelt.

Het acteerwerk wordt ook goed gedaan. Tom Holland zet de personages van Peter Parker en Spider-Man weer goed neer in deze film. Hij weet ook goed met de emoties te spelen van deze personages en dan vooral na de gebeurtenissen in Avengers Endgame. Samen met Zendaya heeft hij ook een goede chemie. Samen zetten ze op een realistische maner een relatie neer zoals dat bij tieners kan gaan. Jake Gyllenhaal zet zijn rollen als Mysterio en Quentin Beck ook goed neer. Het is toch bijzonder en leuk om Mysterio eindelijk eens in een Spider-Man film terug te zien. Het is ook wel leuk om Jake Gyllenhaal te zien in een Spider-Man film, want voor de film Spider-Man 2 uit 2004 had Jake Gyllenhaal de Spider-Man acteur van die films Tobey Maguire kunnen vervangen, nadat Tobey een ongeluk had op een filmset van de film Seabiscuit.