The Hustle (2019)

They're giving Dirty Rotten Men a run for their Money.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Hustle is een reboot van de film Dirty Rotten Scoundrels. Deze reboot is geregisseerd door Chris Addison, de regisseur van verschillende afleveringen van verschillende tv-series.

De film gaat over de oplichtster Penny (Rebel Wilson). Ze weet mannen van kleine bedragen te beroven. Als ze tijdens een nieuwe kleine oplichterij de professionele oplichtster Josephine Chesterfield (Anne Hathaway) ontmoet en te werk ziet gaan, is ze erg onder de indruk. Zo hoopt Penny dat Josephine haar kan helpen om ook een professionele oplichtster te worden.
Josephine wil Penny eerst niet verder helpen, maar realiseert zich later dat ze Penny misschien wel voor haar eigen belangen kan gebruiken. Zo beginnen de twee als partners om rijke mannen van hun geld te beroven. Na genoeg training, besluit Penny Josephine te verraden en zelfstandig verder te gaan als oplichtster. Als Penny dan met een nieuwe oplichters actie bezig is, kruist ze opnieuw het pad van Josephine. De twee leren dat ze achter hetzelfde aanzitten en besluiten elkaar voor de voeten te lopen om zo zelf de buit te krijgen.

Deze film begint komisch, maar wordt daarna al snel heel bekend en voorspelbaar. Ze gebruiken veel bekenden soorten komedie zoals vele lichamelijke komedie met Rebel Wilson. Waar ze bijvoorbeeld valt, struikelt of verder grappen maakt over haar gewicht of eten. Daarnaast blijven ze dezelfde grap ook te lang door gebruiken of herhalen. Zo valt er na het begin nog weinig te lachen om de film. Zo kun je het beter bij Dirty Rotten Scoundrels houden of een andere komedie bekijken.

Door de bekendheid van de komedie, komt het acteerwerk verder ook niet zo bijzonder over. Rebel Wilson zet weer eenzelfde soort komedie rol neer als ze wel eens vaker heeft gedaan in haar andere komedie films, maar helaas is ze in deze film eerder irritant dan grappig.
Anne Hathaway komt wel goed over in deze film als een professionele oplichtster. Ze heeft in The Dark Knight Rises ook de rol van Selina Kyle alias Catwoman gespeeld een bekend fictieve oplichtster. Met deze rol komt ze wat over als een meer realistische versie van dit personage. Ze krijgt met haar rol in deze film ook de kans om met verschillende talen en accenten te spelen. Helaas is het Britse accent dat ze in deze film gebruikt soms wel wat te overdreven en kans zo wat irritant klinken. Door het verdere mindere script komt haar personage soms ook dom over wat eigenlijk ingaat tegen hoe haar personage is geïntroduceerd en in het begin verder wordt opgebouwd.