Overlord

Overlord (2018)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Overlord is een nieuwe actie horrorfilm geregisseerd door Julius Avery, de regisseur van Son of a Gun.
In de film vallen Amerikaanse parachutisten op de vooravond van D-Day het door nazi bezette Frankrijk binnen. Hier hebben ze de missie om de vijandige toren te vernietigen, die anders de geplande luchtaanval van de volgende dag zou kunnen saboteren. Tijdens deze missie leren ze dat de nazi's met geheime experimenten bezig zijn om Hitler zijn plannen voor een duizend jarige rijk waar te kunnen maken. De soldatengroep komt nu voor een keuze te staan om hun missie verder uit te voeren of om de nazi experimenten te stoppen voordat het te laat is.
Dit is een vermakelijke en interessante film. Dit komt vooral door de goede spanningsopbouw momenten in de film en dan vooral die in het begin. Helaas worden de meeste van deze spanningsmomenten wel wat zwak beëindigt met flauwe jump scares. Halverwege de film verandert de film ook van een spannende horror film in een vermakelijke actie film. Deze overgang is goed gedaan in de film, waardoor de verschillende genres goed verdeelt zijn en soms ook goed samenkomen.
De film begint goed op een realistische manier waar de parachutisten het bezette Frankrijk binnen vallen. Dit is zo in beeld gebracht, waardoor het soms lijkt alsof je zelf als kijker je ook in het oorlogsgebied bevindt. Dit realisme komt ook door de goede kostuums en filmsets van de film. Door deze goede details komt het verhaal qua de tijd waarin het afspeelt ook realistischer over. De make-up effecten zijn ook goed gedaan in de film. De verwondingen van de soldaten en het experiment van de nazi's helpen goed met het overbrengen van de horror aspecten in de film. Zo bevat de film soms wel beelden, die smerige over kunnen komen.
Het acteerwerk wordt ook goed gedaan door de cast. De verschillende acteurs die de verschillende Amerikaanse soldaten spelen hebben elke een bepaalde eigenschap. Door een bepaalde eigenschap kun je als kijker om een bepaald personage gaan geven tijdens het kijken van de film en hoop je maar dat deze de gevaarlijke toestanden gaat overleven.