Ad Astra

Ad Astra (2019)

The Answers We Seek Are Just Outside Our Reach

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Ad Astra is een nieuwe sci-fi avonturen film geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door James Gray, de regisseur van The Lost City of Z en We Own the Night.

De film speelt zich af in de nabije toekomst waar de mensheid zich heeft gevestigd op andere planeten uit ons zonnestelsel. Astronaut Roy McBride (Brad Pitt) wordt gevraagd om naar Mars te komen om een persoonlijke boodschap in te spreken om naar Neptunus te verzenden. Roy zijn vader H. Clifford McBride (Tommy Lee Jones) is namelijk vermist geraakt samen met de rest van zijn onderzoeksteam op Neptunus. Zijn vader was bezig met een missie om intelligent buitenaards leven te ontdekken.
Als Roy leert waar zijn vader mee bezig was en heeft ontdekt, probeert hij ook op Neptunus te komen. Sommige mensen hebben liever niet dat de ontdekte informatie verder met de mensheid wordt gedeeld. Hierom proberen ze ervoor te zorgen dat Roy niet op Neptunus kan komen, maar Roy wil kosten wat kost zijn vaders ontdekte informatie verder bestuderen om het uiteindelijk toch met de mensheid te kunnen delen.

Deze film ziet er mooi uit de reizen van planeet naar planeet hebben ze mooi in beeld gebracht. De film speelt leuk en realistisch in op de toekomstige ideeën van de mensheid voor ruimtereizen. Ondanks de mooie beelden heeft de reis die Brad Pitt zijn personage aflegt wel een sloom tempo, waardoor de film wat langdradig overkomt.

Brad Pitt zijn personage komt ook wat teruggetrokken over in deze film. Zo lijkt hij wat emotieloos. Dit komt wel vaker voor bij personages in ruimere films, want Ryan Gosling kwam ook zo over als Neil Armstrong in de film First Man. Toch heeft Brad Pitt wel een paar scenes waarin hij zijn emoties toont. Zo laat Brad Pitt zien wat voor een goede acteur hij is. Hij heeft namelijk weinig tekst en emotie in deze film, maar toch weet hij de film te dragen en interessant te houden. Met Voice-Over tijdens zijn scenes weet je wat er ongeveer door het hoofd gaat van zijn personage.
Tommy Lee Jones heeft maar een paar scenes in deze film waarvan vele herhaaldelijke videobeelden zijn van zijn onderzoek.

Het uiteindelijke bericht van de film over de mensheid op het eind van de film valt wel wat tegen, omdat het bericht wat te onduidelijk naar voren is gebracht in de film.