Widows (2018)

Left with nothing. Capable of anything.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Widows is een remake van de gelijknamige miniserie uit de jaren 80. De film is geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door Steve McQueen, de regisseur van 12 Years a Slave en Shame.

De film gaat over en groep vrouwen die niets met elkaar gemeen hebben behalve een schuld die is achtergelaten door de criminele activiteiten van hun overleden echtgenoten. Veronica Rawlings (Viola Davis) leert over deze schuld nadat ze door criminelen wordt geconfronteerd, die haar vertellen dat haar overleden echtgenoot Harry (Liam Neeson) twee miljoen dollar van ze heeft gestolen en ze dit bedrag binnen een maand van haar terug willen hebben als ze niet in verdere problemen wil komen.
Veronica zoekt hierom de andere weduwen op en informeert ze over hun gezamenlijke problemen. De weduwen moeten nu samen leren te werken aan een misdaad plan dat Harry Veronica heeft achtergelaten, maar hiervoor moeten ze eerste leren hoe ze zulke misdaad activiteiten moeten doen en zien wie er te vertrouwen valt. Dit moeten ze allemaal zien te doen binnen een maand, voordat de beroofde criminelen anders wraak komen nemen op de weduwen en hun geliefden.

Deze film bevat een goed en interessant hoofdverhaal dat helaas wordt omringd door teveel extra onnodige verhaallijnen, die niet altijd iets met het hoofdverhaal te maken hebben. In de meeste van deze extra verhaallijnen komen ook weer extra personages voor. Door al deze extra´s komt de film als te vol over met verhaallijnen die zelfs niet eens een echte duidelijk einde krijgen. Door al deze verschillende verhaallijnen komt het tempo van de film ook als wat langdradig over.

Het is jammer dat ze deze film zo gevuld hebben, want het hoofdverhaal van de planning en de uitvoeringen van de overval is juist erg interessant om te zien. Wanneer de film dan overschakelt naar een verhaallijn over een politieke strijd of waar de beroofde criminelen mee bezit zijn dan kun je wel je interesse verliezen in de film of de kleine details vergeten over waar de weduwen mee bezig zijn om de overval succesvol te kunnen plegen.

De cast van de film bestaat ook uit vele goede acteurs, maar door de vele verschillende verhaallijnen krijgt niet iedere acteur evenveel tijd in de film om goed naar voren te komen. De rollen van Liam Neeson en Robert Duvall komen zo meer over alsof ze een cameo in de film hebben. Viola Davis, Michelle Rodriguez en Elizabeth Debicki die de weduwen spelen komen wel goed over in hun rollen in de film. De ene is wel wat betere dan de andere, maar dat komt dan weer door hoe hun personages zijn geschreven. Daniel Kaluuya levert in deze film ook goed acteerwerk als een van de beroofde criminelen. Hij zorgt ook goed voor spanning in de film door in sommige scenes slechts dreigende blikken te geven aan zijn tegenspelers, die later dan gevolgd worden door brute acties.