Missing Link (2019)

From Laika, The Studio That Brought You The Boxtrolls and Coraline

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Missing Link is een nieuwe familie animatiefilm geregisseerd en geschreven door Chris Butler, de regisseur van ParaNorman.

In de film komt onderzoeker Lionel Frost (stem van Hugh Jackman / Charly Luske) diep in de Amerikaanse bossen een wezen tegen dat een mix lijkt te zijn van aap en mens. Dit bijzondere wezen gaat onder de naam Mr. Link (stem van Zach Galifianakis / Matteo Simoni). Link is tot Lionel zijn verbazing een charmant en intelligent wezen, maar leidt verder wel een verloren eenzaam leven.
Als onderzoeker van mythen en monsters weet Lionel niet vast te stellen wat Link voor een wezen is. Samen met de avonturier Adelina Fortnight (stem van Zoe Saldana / Birgit Schuurman) gaat hij opzoek naar waar Link vandaan komt, om te ontdekken wat Link voor een wezen is.

Met deze nieuwe animatiefilm van de Laika filmstudio kun je goede terugzien hoe ze hun stop motion technieken blijven verbeteren, waardoor het haast lijkt alsof je gewoon naar een computer animatie zit te kijken. Ondanks dat de beelden zo realistischer overkomen, verpest dit wel de uniekheid van de Laika films. De stop motion personages zien er namelijk wat vreemd uit, omdat het echte gemaakte figuren poppetjes zijn. Deze poppetjes zien er niet zo perfecte uit zoals de meeste computer animatie figuren uit andere films van andere filmstudio´s. Op de personages na ziet de film er verder wel mooi uit.

Bij de reis die de drie personages samen maken, komen situaties voor die volwassen kijker wel eens eerder in andere films hebben kunnen zien. Zo kunnen de reis en de bepaalde gebeurtenissen die tijdens de reis gebeuren meer komischer of vermakelijker overkomen voor jongere kijkers. Voor volwassen kijkers kunnen deze dingen dan helaas weer wat voorspelbaar of als cliché overkomen. Ondanks dat de film wat fantasierijk is, gebeuren er wel dingen die voor volwassenen als onrealistisch overkomen. Als je of de kinderen van de films ParaNorman of Kubo and the Two Strings (Kubo en het Magische Zwaard) leuk vinden, valt er ook van deze film te genieten. Dan kan het een leuke film zijn om met het gezin of de familie samen te kijken tijden de paasvakantie. Als je of de kinderen deze films verder niet zo leuk of bijzonder vonden, zullen jullie deze film verder ook niet zo leuk vinden.

Het stem acteerwerk wordt passend gedaan, maar verder ook niet bijzonder. De acteurs die de drie hoofdpersonages inspreken houden zich vaak gewoon simpel aan hun tekst en komen verder ook gewoon als zichzelf over. Het beste stem acteerwerk wordt gedaan door de acteurs die de stemmen van de schurken inspreken, deze acteurs weten namelijk nog en beetje met hun stemmen te spelen voor hun personages.