The Old Man & the Gun

The Old Man & the Gun (2018)

It's not about making a living. It's about living.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Old Man & the Gun, is een nieuwe misdaad drama geregisseerd en geschreven door David Lowery, de regisseru van Pete's Dragon en A Ghost Story. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal van de meeste succesvolle bankovervaller van de 20e eeuw Forrest Tucker.
In de film is de oude Forrest Tucker (Robert Redford) nog steeds een succesvolle bankovervaller. Forrest weet zelf een relatie op te bouwen met de vrouw van zijn dromen Jewel (Sissi Spacek), die geen problemen heeft met zijn criminele leven.
Het enige probleem voor Forrest is de jonge detective John Hurt (Casey Afleck), die als enige in de weg loopt van zijn criminele plannen.

Deze film komt over als een serieuzere versie van de komedie Going in Style van vorig jaar, waar in deze film de drie oudere acteurs: Robert Redford, Danny Glover en Tom Waits als oudere criminelen nog steeds banken proberen te overvallen. Zo is dit een vermakelijke film om te zien hoe deze charmante oude criminelen steeds op een vermakelijke manieren succesvol banken weten te overvallen. Forrest Tucker weet zelfs een bank te overvallen waar detective Hurt zich zelf persoonlijk in bevindt tijdens de overval, maar alleen geen idee heeft van wat er gaande is.

De film is verder een leuke korte film, die alleen op het eind steeds voorbij lijkt te zijn maar dan een paar keer nog een extra scene toevoegt. Als ze dit einde wat duidelijke hadden gemaakt, zou de film beter zijn geweest.

Het acteerwerk wordt ook goed gedaan door de gehele cast. Het is leuk de oudere acteurs in deze film samen te zien, want ze komen goed en geloofwaardig over als vrienden en partners in crime. Het is ook leuk om deze oude acteurs weer eens terug te zien in een film.
Robert Redford heeft wel gezegd dat dit zijn laatste werk als acteur was en hij nu met pensioen gaat. Zo weet hij met deze film zijn acteercarrière om een goede en mooie manier te beëindigen.