Mary Queen of Scots

Mary Queen of Scots (2018)

Born to Fight

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Mary Queen of Scots is een remake van de gelijknamige film uit 1971. Deze remake is geregisseerd door Josie Rourke, dit is pas de eerste film die ze heeft geregisseerd.
In de film is Mary Stuart (Saoirse Ronan) al op vroege leeftijd weduwe en zo koningin van Frankrijk geworden. Ondanks haar status besluit Mary om terug te keren naar haar geboorteland Schotland. Omdat Schotland onder de Engelse heerschappij valt, heeft ze hier verder weinig macht. Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van haar nicht koningin Elizabeth I (Margot Robbie). Mary en Elizabeth zijn nu beide in strijd om de kroon. Door hun verschillende religie en cultuur worden ze door verschillende edelen, soldaten en priesters gesteund, maar de meeste van deze doen dit meer voor eigen belang. Zo weten beide niet wie ze kunnen vertrouwen. Mary maakt met haar jongere leeftijd en als ze een kind kan baren wel meer kans op de kroon, maar als ze Elizabeth op deze manier wil verslaan, blijf de vraag.

Met deze film probeert Josie Rourke wat Engelse geschiedenis op een interessante manier naar voren te brengen, maar helaas heeft ze een film gemaakt die niet helemaal historische correct is. Er zijn wat aanpassingen aan het geschiedenisverhaal gemaakt in een poging de film wat vermakelijke of spannender te maken. Ondanks deze pogingen komt de film toch wel wat langdradig over. De film speelt zich af omstreeks 1569, maar is toch gevuld met politieke correctheid, die toen helemaal nog niet echt voor kwamen, zoals homo en vrouwenemancipatie.

Het beste van de films zijn de film locaties en de kostuums. Deze werken het beste mee met het realistische overbrengen van de film, maar door de niet correcte historische aspecten van de film komt het verhaal verder niet realistisch over. Voor een betere versie van dit verhaal kun je het toch beter bij de originele versie van 1971 houden.

Ondanks dat de cast geen beter acteerwerk levert dan de cast van de 1971 versie, kun je toch wel zien dat de cast hun beste doet. Saoirse Ronan en Margot Robbie zetten goed werk neer als de hoofdrollen van de film. Andere acteurs zoals Jack Lowden, Joe Alywn en David Tennant zetten hun rollen ook goed neer in de film, maar hebben verder niet zo´n grote rol in d film om er iets bijzonders mee te kunnen doen.